Fonduri Structurale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pentru recuperarea anilor pierduti intr-un sistem care a gandit altfel economia, libertatea si dezvoltarea, si pentru afirmarea in Uniunea Europeana a unei natiuni sanatoase, prospere, educate, libere si demne, integrarea europeana a Romaniei trebuie privita ca un proces care sa contribuie la dezvoltarea economica, pentru a participa performant si competitiv pe piata interna a Uniunii Europene.

In conditiile actuale, in care economia romaneasca se confrunta inca cu probleme structurale destul de serioase, avem nevoie de strategii coerente si unitare care sa aiba ca obiectiv programarea, prioritizarea si urmarirea politicilor de dezvoltare nationala.

In vederea asigurarii fondurilor necesare implementarii acestor strategii, Romania, ca stat candidat la statutul de membru al Uniunii Europene, beneficiaza in prezent de ajutor financiar din partea acesteia prin intermediul instrumentelor de pre-aderare - actualele programe PHARE, ISPA si SAPARD.

Principalele obiective avute in vedere de Uniunea Europeana prin acordarea asistentei financiare nerambursabile prin programele de pre-aderare se concentreaza pe:

- dezvoltare institutionala

- investitii pentru sprijinirea aplicarii legislatiei comunitare

- investitii in coeziunea economica si sociala

Astfel aceste obiective contribuie in permanenta la realizarea coeziunii economice si sociale, la pregatirea implementarii aquis-ul comunitar, precum si la pregatirea mecanismului institutional pentru punerea in practica a politicilor Uniunii Europene.

Pentru realizarea obiectivelor sunt implementate masuri care se concentreaza pe functionarea economiei de piata si pe capacitatea de a face fata presiunilor competitive si a fortelor pietei din interiorul Uniunii Europene.

Prin fondurile europene sunt finantate proiecte care contribuie la dezvoltarea zonelor mai putin avansate, prin investitii pentru coeziune economica si sociala, in domenii cheie precum dezvoltarea resurselor umane, dezvoltarea infrastructurii locale si regionale, servicii sociale si servicii turistice. Scopul acestor investitii este crearea de locuri de munca, cresterea nivelului competetitivitatii si imbunatatirea calitatii vietii pentru locuitorii regiunilor vizate.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fonduri Structurale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 156 cuvinte
Nr caractere:
7 763 caractere
Marime:
12.22KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Știința Administrației
Tag-uri:
fonduri, operatiuni bancare, state
Predat:
la facultate
Materie:
Știința Administrației
Profesorului:
Marius Profiroiu, Alina Profiroiu
Sus!