Percepția studenților cu privire la sistemul universitar din Iași

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Educația, ca o barcă pe valuri.

În umbra evenimentelor presante ale zilei, ale transferurilor spectaculoase din politică, continuă temeinic ciopârțirea legii Educației.

Prin excelență, acesta ar trebui să fie un domeniu stabil, cu reguli clare, după care elevii/studenții să se poată ghida, care să le dea confortul și certitudinea unor decizii bine cumpănite. Instituțiile de învățământ liceale și central universitare pot fi adevărate incubatoare de tehnologie pentru generația de tineri. Dornici să-și dezvolte abilitățile tehnice necesare într-un mediu social și economic dinamic, elevii și studenții trebuie sprijiniți în demersul lor.

Studentul de astãzi tinde sã fie tot mai mult instruit pentru a rezolva problemele practice pe care le va avea de înfruntat într-un viitor apropiat, fiindu-i cerut „să facã bine” ceea ce are de făcut conform unor parametri de eficiență și performanță constituiți astfel încât să se obțină anumite rezultate care să favorizeze anumite interese de grup. În numele ideologiei moderne care promite bunăstare, educația universitară se transformă într-o industrie care produce indivizi automatizați, persoane capabile să îndeplinească cerințele cerute în cadrul unui post de muncă astfel încât să își asigure venitul necesar supraviețuirii. Bineînțeles că pregătirea profesională trebuie să fie unul dintre obiectivele sistemului universitar, dar dacă studenții nu au și capacitate critică, universitatea își face treaba doar pe jumătate sau chiar mai puțin. Educația și cercetarea nu pot avea ca obiectiv doar eficiența, dezvoltarea economică și puterea statală; acestea trebuie să caute descoperirea și promovarea adevărului.

În prisma tuturor aspectelor legate de educație, am realizat un studiu asupra educației universitare în percepția studenților. Am realizat un set de întrebari pe baza unor obiective clar definite, conturate astfel: rolul educației universitare în găsirea unui job, așteptările studenților după terminarea studiilor, calitatea cadrelor didactice în percepția studenților, percepții despre examenul de admitere, despre sistemul de evaluare și despre facultățile private.

Având în vedere că societatea se bazează pe studenți și pe cunoștințele lor, am încercat, prin acest studiu, să determinăm aspectele pozitive și, îndeosebi, cele negative legate de sistemul universitar în percepția acestora.

Ne-am raportat la aspecte precum sistemul de evaluare (avantaje, dezavantaje și erori), piața muncii (oportunități, salarii și așteptări), cadre didactice (relații de comunicare, interes și pregătirea pentru performanță), admiterea (factor pozitiv sau negativ), facultăți private și de stat (avantaje și posibilități).

Chestionarul este conturat în așa fel încât orice student de la orice facultate poate răspunde.

Din punctul nostru de vedere, educația universitară merită o importanță deosebită, societatea având nevoie de studenți foarte bine pregătiți pentru a putea contribui la întreținerea societății și creșterii valorii acesteia.

TEMA

- Perceptiile studentilor cu privire la sistemul universitar din Iasi

OBIECTIV PRINCIPAL

- Identificarea opiniilor studenților cu privire la sistemul universitar

OBIECTIVE SECUNDARE

- Rolul educației universitare în găsirea unui job

- Așteptările studenților după terminarea studiilor universitare

- Calitatea cadrelor didactice în percepția studenților

- Percepții despre examenul de admitere la facultate

- Percepții despre sistemul de evaluare

- Percepții despre facultățile private

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Perceptia Studentilor cu Privire la Sistemul Universitar din Iasi.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 307 cuvinte
Nr caractere:
12 533 caractere
Marime:
62.13KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Statistică
Predat:
la facultate
Materie:
Statistică
Sus!