Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Ce este coaching-ul? 3
2. De ce coaching? 3
3. De ce să alegi Coaching Masterclass? Prezentarea programului 6
3.1. Scop și obiective 7
3.2. Grup țintă 7
4. Livrarea programului 8
4.1. Agenda programului 8
4.2. Follow-up 9

Extras din referat:

1. Ce este coaching-ul?

În traducere liberă, termenul de coaching înseamnă ”antrenament” și este un termen împrumutat din sport. În principiu, coaching-ul se bazează pe un parteneriat între un coach și clientul său, clinet care dorește să atingă un anumit obiectiv personal sau professional, în sensul evoluției sau creșterii performanței sale. Prin diverse metode, coach-ul își ajută clientul să atingă obiectivul propus.

Apărut în urmă cu mai mult de 25 de ani și puternic influentat de succesul, peste ocean, a programării neuro–lingvistice, coachingul a evoluat ca metodă de dezvoltare personala și este, actualmente, o ramură de consultanță extrem de prolifică, foarte apreciată - cu rezultate excelente și, uneori, chiar uimitoare. Are o viziune eminamente practică și pozitiv orientată spre dezvoltarea potențialului uman.

Există multe tipuri sau sisteme de coaching – și se poate spune că fiecare coach are propria sa cale de a-și conduce clientul către țelurile pozitive pe care acesta și le-a stabilit. Există coaching eclectic, coaching specific - NLP, neuro-semantică, coaching sistemic, focusing, analiza tranzactionala etc - sau coaching informal, de exemplu coachingul bazat pe principii spirituale. Coaching Masterclass este un program de training dedicate dezvoltării abilității de coach în rândul managerilor.

2. De ce coaching?

Managerii care practică coaching-ul devin cunoscuți ca buni manageri concentrați pe dezvoltarea talentului subordonaților lor și pe atingerea obiectivelor de business. De asemenea, pe parcurs devin și lideri mai buni. Cu toate acestea, managerul obișnuit nu practică coaching-ul din cauza unor prejudecăți precum: consumă prea mult timp sau este ineficient. Bariere de genul acesta, sunt mai mult de ordin psihologic decât real, și reprezintă exercitarea stautului quo. Realitatea este că managerii care sunt și coach se comportă diferit și acest aspect le definește brand-ul personal. Concluzia: Pentru că majoritatea managerilor nu practică și coaching-ul, cei care își ajută subordonații să învețe și să se dezvolte au un avantaj competitiv atât personal (dezvoltarea carierei) cât și profesional (dezvoltarea organizației).

Cel mai mare impact pe care liderii îl au la nivel de organizație vine de la modul în care obțin rezultate prin alții. Managerii care sunt și coach, care în mod activ își ajută subordonații să învețe și să se dezvolte, sunt lideri care au o contribuție semnificativă la dezvoltarea afacerii și generarea schimbării. Pentru astfel de manageri, ratele de demisie ale subordonaților sunt foarte scăzute, cu excepția cazului în care angajații fac trecerea către o poziție semnificativ mai importantă în dezvoltarea carierei. Managerii lor devin astfel lideri care sporesc carierele angajaților. Și oamenii își doresc să lucreze pentru ei.

Coaching managerii știu că nu pot face totul și singura soluție este ca ei să creeze condiții prin care oamenii sunt motivați să învețe și să se dezvolte astfel încât ajung să demonstreze performanțe superioare și sunt satisfăcuți cu munca lor.

Scopul coaching-ului este să încurajeze procesul de învățare, nu imitația sau conformitatea.

Să ne imaginăm că Liliana este un manager care încearcă sa îl ajute pe Cristian, unul dintre subordonații ei. Cristian este lider într-un proiect pentru unul dintre clienții firmei, proiect ce constă în instalarea unei tehnologii informatice de înaltă performanță. Cristian întâmpina probleme în păstrarea focusului membrilor echipei coordinate de către el. Echipa nu reușește să finalizeze activitățile proiectului la timp. Cristian este un lider de proiect bun și își dorește să devină și mai bun. Aceasta este o oprotunitate de coaching foarte bună. Care sunt opțiunile Lilianei pentru a-l ajuta pe Cristian?

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Coaching.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 347 cuvinte
Nr caractere:
12 257 caractere
Marime:
31.20KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Statistică
Predat:
la facultate
Materie:
Statistică
Profesorului:
Deaconu
Sus!