Obiective smart și indicatori - problematica integrării socio-profesionale a tinerilor post-instituținalizați

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Obiectivele de implementare

Se refera la procesul prin care se intervine pentru modificarea situaţiei grupului-ţintă, însumând activităţile realizate de iniţiator.Acest tip de obiective reprezintă sensul activităţilor propuse şi modul de realizare a lor, punându-se accentul în mod special pe ceea ce face iniţiatorul, fără a avea în vedere modifcările finale în situaţia grupului-ţintă.

Pentru obiectivele de implementare se stabilesc indicatori care urmăresc să surprindă gradul de îndeplinire,modul cum poate fi evaluate activităţile derulate pentru atingerea obiectivelor-cu alte cuvinte, se stabilesc indicatori ce măsoară ceea ce se va desfăşura.

Obiective de impact

Se referă la modifcările aşteptate în situaţia grupului-ţintă de către iniţiator,cu scopul îmbunătăţirii situaţiei iniţiale în sensul dorit, la rezultatele aşteptate în răndul grupurilor ţintă, la comportamnetele intenţionate şi încurajate pe parcusul derulării proiectului.

Stabilirea indicatorilor cantitativi şi calitativi

Indicatori cantitativi se referă la proprietăţile fenomenelor măsurabile, iar cei calitativi identifică manifestările fenomenelor. Indicatori cantitativi se referă la marimea cuantificabilă a caracteristicilor unui obiectiv, iar cei calitativi privesc mai ales la modifcările interne, de comportament ale indivizilor.

Indicatori de impact se stabilesc pentru obiectivele care se referă la situaţia dorită pentru beneficiarii şi grupurile-ţintă ale proiectului. Aceşti inidcatori măsoară ceea ce a însemnat programul pentur beneficiari şi grupurile-ţintă, cum se modifcă situaţia lor după finalizarea intervenţiei.

Indicatori de impact sunt cei care măsoară gradul de atingere a obiectivelor care au fost stabilite, prin raportare la ceea ce vrem să se întâmple în situaţia persoanelor din grupul-ţintă.Dacă, în general,indicatori de implementare pot fi stabiliţi, chiar după procesul de operaţionalizare a obiectivelor în activităţi.

Problematica Integrari socio-profesională a tinerilor postinstituţionalizaţi

Obiectiv de implementare nr.1

Crearea unui sistem de formare şi orientare profesională pentru 40 de tineri post- instituţionalizaţi şi facilitarea integrării profesionale a acestor tineri post-instituţionalizaţi din judeţul Vaslui, în decursul a 4 luni de proiect.

5 indicatori cantitativi:

- Numărul de tineri care au părăsit centrele de plasament ce urmează cursuri de reconversie profesională;

Observații:

Universitatea “ Alexandru Ioan Cuza”Iași

Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice

Specializarea Asistență Socială

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Obiective Smart si Indicatori - Problematica Integrari Socio-Profesionale a Tinerilor Post-Institutinalizati.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
847 cuvinte
Nr caractere:
4 879 caractere
Marime:
67.73KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Sociologie
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Sus!