Legea de stat și recunoașterea proprietății în România rurală

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Titlurile de proprietate iau diferite forme de la cele legitime la cele nelegitime.De exemplu , in legea engleza detinerea de drepturi de proprietate pare a functiona ca intr-o oglinda.Legea engleza cere ca toate dispozitiile de proprietate sa fie facute in scris astfel incat o vanzare de exemplu sa fie valida.

- dupa caderea comunismului in Europa de Est proprietarii de terenuri au fost transformati.Dupa 1990 proprietatile au fost restituite proprietarilor,prin urmare aceasta devine privata,introducandu-se totodata noi legi.

- analiza lucrarii propune un studiu asupra modului in care legile functioneaza in mediul rural.

- un alt studiu propune intelegerea existentei unei miscari mai putin sau mai mult importante a legalitatii speculand totodata motivele pentru realizarea aceastei situatii.

- este prezentat un studiu transilvanean din vara lui 2000.Comuna Plaiesti de langa orasul Turda din judetul Cluj-Napoca,este situata pe soseaua principala dintre orasele Zalau si Jibou si mai la nord de Salaj.Scrierile oficiale,precum titlurile de proprietate si registrul local agricol au fost comparate dupa ce locuitorii au fost interogati cu privire la pamanturile lor.In urma studiului au fost prezentate multe lucruri privitoare la situatia post-comunista din Romania chiar daca fiecare dintre sateni avea propria istorie.

Explicatii ulterioare

Comparativ cu alte tari din jur,colectivizarea din Romania nu s-a bucura de o prea mare legitimitate.Oricum distrugerile nu au fost asa de mari ca in Albania de exemplu-in 1990 si 1991 multe ferme colective au fost distruse sau luate ca proprietati private.

Legea 18/1991 a prevenit restaurarea pre-colectivizarii.Nu mai mult de 10 hectare de pamant au fost restituite in ciuda eforturilor guvernamentale de a preveni vanzarea fermelor la inceputul anilor 1990 .

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Legea de Stat si Recunoasterea Proprietatii in Romania Rurala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
700 cuvinte
Nr caractere:
4 190 caractere
Marime:
4.58KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Sociologie
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Profesorului:
Badescu Ion
Sus!