Dominația Masculină

Previzualizare referat:

Extras din referat:

De-a lungul cartii, Pierre Bourdieu incearca sa raspunda unei intrebarii care il macina si anume aceea daca exista dominatie, daca societatea este structurata in jurul antagonismului fundamental dominatori/dominati, daca dominatia si doar ea ne tine din punct de vedere social impreuna ,de ce dominatii nu se revolta?

Raspunsul pe care el il propune la intrebare este, dupa el, habitusul, adica acel sistem de dispozitii durabile dobandite de individ in timpul socializarii, acesta fiind si ce care genereaza organizarea practicilor si reprezentarile asupra indivizilor si grupurilor.

Prin dominatia masculina el se refera la felul in care ea(dominatia) este impusa, ilustrarea unei supuneri oarecum paradoxale, efect a ceea ce el numeste violenta simbolica, violenta insensibila, uneori chiar invizibila pentru victimele ei. Spune ca aceasta se exercita, in cea mai mare parte pe caile simbolice ale comunicarii si ale cunoasterii sau mai exact ale necunoasterii, ale recunoasterii si, uneori, la limita prin cele ale sentimentului.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dominatia Masculina.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 744 cuvinte
Nr caractere:
8 826 caractere
Marime:
15.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Sociologie
Tag-uri:
mascul, dominatie
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Profesorului:
Marius Lazar
Sus!