Previzualizare referat:

Extras din referat:

treia ca suprafata de pe continent. Numele fostei colonii belgiene (Congo Belgian) a fost schimbat dupa independenta. In 1971 numele a fost schimbat din nou, din Congo-Kinshasa (dupa numele capitalei sale; pentru a putea fi deosebit de Republica Congo sau Congo-Brazzaville) in Zair.

Steagul Republicii Democrate Congo a fost adoptat la 20 februarie 2006. O noua constitutie, ratificata in decembrie 2005 si intrata in vigoare in februarie 2006, a promulgat revenirea la steagul dintre 1963 si 1971, schimband nuanta de albastru intr-un bleu deschis, culoarea pacii. Rosul reprezinta sangele martirilor tarii, galbenul, bogatia, iar steaua un viitor radiant pentru aceasta tara.

Genocidul din Rwanda

Din 1994 Congo a fost afectat de conflicte etnice si razboi civil cauzate de influxul masiv de refugiati din cauza genocidului din Ruanda. Termenul Genocidul din Ruanda desemneaza masacrarea a aproximativ 800 - 1 milion de etnici Tutsi si etnici Hutu moderati. Aceste crime au fost savarsite intr-o perioada de 100 de zile (6 aprilie - mijlocul lui iulie 1994) de catre doua militii hutu, in urma revoltei populatiei hutu, impotriva etniei tutsi.

Genocidul s-a putut intampla si din cauza pasivitatii comunitatii internationale, desi in acel moment in Rwanda era stationata o misiune de pace (UNAMIR), sub egida Natiunilor Unite. Masacrarea etnicilor tutsi s-a declansat dupa ce la 6 aprilie 1994, avionul in care se afla presedintele Rwandei din acel moment, Juvenal Habyarimana, si presedintele Burundi-ului, ambii etnici hutu, s-a prabusit in conditii neelucidate, langa capitala Kigali. (capitala Rwandei)

Potrivit datelor din 2002, Republica Democratica Congo a reprezentat tara-gazda pentru circa 400.000 de refugiati si azilanti. In pofida razboiului civil, a violentei etnice, a prezentei trupelor straine si a crizei economice, in R.D. Congo au continuat sa ajunga refugiati - in principal din Angola, Sudan, Burundi si Uganda. Mii de civili isi parasesc locuintele din R.D.Congo, reinnoind astfel vechea disputa dintre rebeli si fortele guvernamentale. Oficialii UNHCR estimeaza ca mai mult de 10 000 de persoane au fost fortate sa se invecineze cu Congo dupa ce violenta s-a declansat in apropiere de Mbandaka, un oras important, aflat de-a lungul raului Congo, detinut de fortele guvernamentale. Conform UNHCR, multi refugiati se adapostesc acum in tabere improvizate aflate la marginea satelor din partea de est a RDC.

ONU a descris drept ,,deplorabile" conditiile umanitare pentru refugiati si inca doua milioane de persoane stramutate pe plan intern.

De cand s-a incheiat un acord de pace in 2003, Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati a lucrat impreuna cu guvernul de tranzitie la inregistrarea unui mare numar de refugiati, in vederea unei eventuale repatrieri.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Congo.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 184 cuvinte
Nr caractere:
11 837 caractere
Marime:
15.36KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Sociologie
Tag-uri:
stat, forte guvernamentale
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Sus!