Telefonul și televiziunea

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Intr-o vineri, din primavera anului 1876, a inceput noua era a comunicatiilor. Dupa ce isi zori asistentul (Veniti domnule Watson, am nevoie de dumneavoastra! ), inventatorul american, de origine scotiana, Alexander Graham Bell facu prima convorbire telefonica. Telefoamnele au prins imediat. In 1877, in SUA functionau deja 3. 000 de telefoane. Patru ani mai tarziu, se inregistrau cate 240. 000 de convorbiri pe zi.

Sistemul telefonic este un sistem de fire, cabluri si legaturi radio. Fire de cupru legau telefoanele de centrala cea mai apropiata. Convorbirile la distanta trebuiau sa treaca prin mai mute puncte, pana ajungeau la destinatie.

Shimbarea apelurilor permitea operatorilor sa foloseasca mai putine legaturi telefonice.

Un anumit procedeu multiplex face ca fiecare convorbire sa foloseasca numai o parte mica a undelor care circula prin cablu.

Primele telefoane puteau realiza numai convorbiri locale. Operatorii legau manual doua telefoane din acelasi oras, prin cabluri. Convorbirile telefonice interurbane au inceput in America, in 1884, prima linie fiind Boston-New York. Inventarea comutarii automate, in 1891, a grabit mult procesul convorbirilor locale, ceea ce a dus la extinderea retelei telefonice.

Extinderea telefoanelor s-a facut mai incet in Europa, unde reteaua telefonica era administrata de guvern.

In 1880, sute de fire telefonice impanzeau strazile New York-ului. In 1888, o furtuna puternica a pus la pamant aproape toata reteaua, ceea ce a facut companiile telefonice sa realizeze legaturile pe sub pamant.

Liniile telefonice de azi nu sunt destinate numai convorbirilor telefonice.

Prin ele se transmit frecvent documente (text, imagine, sunet). Chair din 1907, fotografii de stiri si senzatii trimiteau imagini prin intermediul cablului telefonic. Videofoanele (sunet si imagine) se folosesc azi frecvent la conferinte. Cresterea benzii de frecventa (capacitatea de a face cat mai multe convorbiri) va face in curand videofonul sa fie un accesoriu obisnuit in multe case.

Telefoanele mobile (celularele) folosesc microundele pentru a se conecta la reteaua elecronica. Emitatorul/transmitatorul culeg semnalele de la telefon si le trimit prin cabluri telefonice.

Deoarece telefoanele transmit semnale relativ slabe, antenele sunt destul de frecvente, satisfacand convorbirile dintr-o arie restransa, numita celula. Cand vorbitorul se mutra de la o celula la alta, computerele comuta legaturile de la o antena la alta, fara sa intrerupa insa convorbirea.

TELEVIZIUNEA Dintre mijloacele de comunicatie, televiziunea are cel mai mare impact asupra vietii noastre. Celor nedreptatiti, televiziunea le da speranta si ajutor, cele care prezinta calamitati naturale ne indeamna sa oferim ajutor. Dar mai ales, televiziunea inlatura barierele dintre natiuni, fiind o fereastra deschisa spre lume.

Toate televiziunile de astazi cel putin o emisiune inregistrata pe caseta video. La inceput, toate emisiunile erau in direct, ceea ce crea ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Telefonul Si Televiziunea
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
766 cuvinte
Nr caractere:
4 525 caractere
Marime:
9.20KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Socio-umane
Tag-uri:
influente, mass-media
Predat:
la liceu
Sus!