România ei UE

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Aparitia Comunitatii Europene are la baza declaratia ministrului francez de externe Robert Schuman, care la data de 9 mai 1950 a prezentat un plan, pus la punct impreuna cu Jean Monnet, comisar al planului de modernizare a Frantei de dupa razboi.

In prezent Uniunea Europeana numara 15 membri, si sunt in desfasurare negocieri de aderare cu alte 12 tari in Europa Centrala si de Est. Tarile candidate fiind Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Lituan-ia, Letonia, Estonia, Cipru, Malta. Uniunea Europeana se bazeaza pe o Comunitate ce evolueaza catre uniunea economica si monetara, precum si pe cooperarea intre swtatele membre in domeniul politicii interne si externe.

Misiunea Uniunii Europene este cea de a organiza intr-o maniera coerenta si solidara relatiile intre statele membre Simbolurile Uniunii Europene Drapelul european-este albastru, cu 12 stele. A fost adoptat initial de catre Consiliul Europei, in 1955, si a devenit drapelul oficial al Comunitatii Europene in mai, 1986. Numarul stelelor nu are legatura cu numarul statelor membre; ele formeaza un cerc si sunt dispuse precum orele pe cadranul unui ceas, simbolizand plenititudinea si perfectiunea.

Imnul european-adoptat in iunie 1985 de catre Consiliul europen de la Milano, este,, Oda bucuriei, preludiul celei de-a patra parti a Simfoniei a IX-a de Beethoven.

Moneda unica europeana-Euro-a intrat in vigoare la 1 ianuarie 1999 si a inceput sa fie distribuita, in bacnote si monede, in toate statele membre U. E, incepand cu 1 ianuarie 2002. Sigla monedei este litera inspirata din litera greceasca epsilon si de prima litera a cuvantului Europa, iar cele doua linii paralele simbolizeaza stabilitatea.

Integrarea Romaniei in U. E Participarea Romaniei la dezbateri a fost apreciatain cea mai inalta instanta europeana. In declaratia Consiliului European din data de 15 iunie 2001, Presedintele Suedez al UE a apreciat: in Romania, lansarea oficiala a Dezbaterii despre Viitorul Europei a avut loc pe data de 9 mai, de Ziua Nationala a Europei. Numeroase grupuri locale au fost coopate in aceasta ampla dezbatere. Populatia afost invitata la Ziua Portilor Deschise. Inainte de reuniunea Consiliului de la Laeken, concluziile acestor grupuri locale vor fi sintetizate.

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana constituie pentru societatea romaneasca un obiectiv strategic fundamental. Aceasta optiune are la baza sprijinul tuturor fortelor politice si sociale, vizand ancorarea solida a tarii in sistemul de valori europene, dezvoltarea societatii romanesti pe principiile democratiei, statului de drept si economie de piata, in masurav sa asigure stabilitaea sociala si prosperitatea cetatenilor si a natiunii.

Decizile adoptate la Consiliile Europene de la Copenhaga si Salonic (decembrie 2002, iunie respectiv decembrie 2003) netezesc calea Romaniei spre aderarea la Uniunea Europeana in 2004 indeplinirea obiectivelor fixate in procesul de aderare fiind, insa, conditionata de capacitatea sa de a continua realizarea ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Romania ei UE.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
689 cuvinte
Nr caractere:
4 203 caractere
Marime:
8.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Socio-umane
Tag-uri:
europa, romania
Predat:
la liceu
Sus!