Interactionismul

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Desi a fost influentata de Weber, aceasta scoala de gandire isi datoreaza in cea mai mare parte existenta activitatilor intelectuale de la Universitatea din Chicago in timpul primei treimi a acestui secol si, in special, gandirii sistematice a filozofului social George Herbert Mead(1863-1931).In lucrarea sa "Mind Self and Society" , el a dezvoltat teoria sa avand in vedere capacitatea omului de a crea si folosi simboluri.De fapt, sensul deriva din interactiunile fiintelor care au senzatii(cum sunt gandirea, sentimentul).

Denumirea de interactionism simbolic a fost introdusa de H. Blumer.Revenind la Mead putem spune ca acesta a fost interesat de constructia si dezvoltarea sinelui individual in societate. Unitatea sinelui individual rezulta din raporturile stabilite intre oameni, in comunitate sau grupuri.In grup, individul comunica datorita simbolurilor. Prin simboluri, omul isi reprezinta obiecte, idei, evenimente, cuvinte scrise sau vorbite, gesturi, imbracaminte, medalioane ,steaguri etc.In orice grup exista un sistem de simboluri universal semnificative, iar simbolul mediaza intelegerea si comunicarea dintre oameni in cadrul interactiunilor reciproce.Interactiunea este actul prin care orice persoana se pune in locul alteia prin substituirea sau preluarea de roluri.

Pentru ca omul poate sa-si reprezinte lumea mental , el are posibilitatea sa-si stabileasca imaginar sau real orice strategie cu privire la

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Interactionismul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
509 cuvinte
Nr caractere:
3 116 caractere
Marime:
8.55KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Socio-umane
Tag-uri:
societate, evenimente
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Profesorului:
Valentin Fulger
Sus!