Folosirea MS Access în Gestionarea unei Baze de Date

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1 Introducere 2
2 Privire de ansamblu asupra bazelor de date relaţionale şi a aplicaţiilor cu
baze de date 3
3 Crearea şi vizualizarea tabelelor 4
3.1 Crearea unui tabel folosind Design View
3.2 Vizualizarea şi adăugarea de date într-un tabel
3.3 Crearea de relaţii intre tabele
4 Crearea si rularea interogărilor 6
4.1 Interogări de selecţie unitabel şi multitabel
4.2 Interogări de acţiune
5 Crearea şi rularea unui formular 11
5.1 Crearea unui formular cu un singur tabel folosind wizard
6 Crearea şi rularea unui raport 12
6.1 Crearea unui raport folosind wizard
7 Descrierea aplicaţiei 13
7.1 Proiectarea tabelelor bazei de date
7.2 Descrierea relaţiilor dintre tabele
7.3 Interfaţa grafică a aplicaţiei
Concluzii 16
Bibliografie 17

Extras din referat:

Acest proiect este destinat crearii unei baze de date pentru evidenţa clientilor unui grup de societati de intermedieri credite bancare si asigurari, find realizat in MS Access Office 2003.

Microsoft Access 2003 este aplicaţia de management al bazelor de date pusă la dispoziţie de suita Microsoft Office. Spre deosebire de Excel, Access ne permite să stocăm şi să administrăm volume mari de date, organizate în unităţi numite înregistrări.

INTRODUCERE

Lucrarea este structurata in 8 capitole si dezvaluie modul in care s-a creat o baza de date necesara pentru gestiunea unei societati de intermediere.

Primul capitol isi propune sa evidentieze o privire de ansamblu asupra bazelor de date relaţionale şi a aplicaţiilor cu baze de date.

Urmatorele patru capitole descriu pasii care au fost facuti pentru dezvoltarea bazei de date incepand de la crearea primului tabel si pana la vizualizarea datelor sub forma unui raport.

In capitolul sase se descrie in mod amanuntit aplicatia creata,interfata grafica,proiectarea tabelelor si relatia dintre tabele.

Ultimul capitol a fost destinat concluziilor si notelor bibliografice.

Cap. 2 Privire de ansamblu asupra bazelor de date relaţionale şi a aplicaţiilor cu baze de date

Microsoft Office Access este un program de gestionare a bazelor de date care vă oferă posibilităţi îmbunătăţite de utilizare şi capacităţi extinse de import, export şi lucru cu fişierele de date XML. Lucrul în Access este mai uşor deoarece erorile obişnuite sunt identificate şi semnalizate cu opţiuni de corectare. În plus, Access-ul are o caracteristică nouă care ajută dezvoltatorii de baze de date să vizualizeze informaţiile despre dependenţele dintre obiectele bazelor de date.

Modelul bazelor de date relationale ( relational database model) isi are originea in mediul de cercetare academic, devenind valabil in implementari comerciale ca IBM DB2 si Oracle la sfarsitul anilor 1970. Modelul relational specifica date inmagazinate relationate.

In sistemele de baze de date relationale ca Sybase, Oracle, IBM DB2, MS SQL Server si MS Access, datele sunt depuse in tabele construite din coloane (Access numeste coloana ca si camp). Datele continute in fiecare coloana trebuie sa fie de un singur tip de data ca de exemplu Character, Number sau Date. O colectie de date corespunzatoare fiecarei coloane a uni tabel se numeste inregistrare sau linie a tabelului.

Tabele diferite pot avea in comun o aceeasi coloana. Aceasta este caracteristica esentiala care specifica explicit o relatie intre doua tabele. Valorile care apar in coloana A intr-un tabele sunt commune cu cele dintr-un alt tabel.

Mai jos am dat doua exemple de tabele din baza de date realizata.

Cele doua tabele au cate 6 coloane, si trei inregistrari. Fiecare coloana are un anumit tip de date. Tipul de data pentru o coloana arata ce fel de date pot fi depuse in acea coloana.

3. Crearea si vizualizarea tabelelor

Tabelele constituie principalele unitati destinate pastrarii (depozitarii) datelor Access. Un tabel este format din una sau mai multe coloane sau campuri (columns sau fields ), iar o coloana poate sa apara in mai multe tabele pentru a indica o anumita relatie intre acele tabele.

In continuare se va indica modul de executare a tabelelor execute mai sus

In Access crearea tabelelor se poate face fie cu ajutorul unui program wizard, caz in care acesta ghideaza utilizatorul in crearea tabelului sugerandu-i nume de tabele si coloane, fie utilizand optiunea Desind View pentru a defini manual coloanele acestuia.

Folosirea wizard-ului, chiar daca este o metoda rapida, restrange controlul utilizatorului asupra numelui si tipului de data al coloanelor. In acest curs se vor descrie pasii pentru crearea unui tabel folosind optiunea Design View.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Folosirea MS Access in Gestionarea unei Baze de Date
    • Aur Daniela.jpg
    • Aurelian Dan.jpg
    • Cuprins.doc
    • Dragomir Ion.jpg
    • Dras Gheorghe.jpg
    • Ionescu Ion.jpg
    • Prima pag.doc
    • Proiect info.doc
    • proiect.mdb
    • Thumbs.db
    • Vlad Ioan .jpg
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, mdb, jpg, db
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
11 fisiere
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
3 142 cuvinte
Nr caractere:
17 558 caractere
Marime:
12.87MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Sisteme de Operare
Predat:
la facultate
Materie:
Sisteme de Operare
Sus!