Tipuri de conectare a rețelelor moderne

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sistemul integrat permite companiilor reducerea costurilor de comunicatii telefonice dintre diferitele locatii, - conexiune rapida pentru aplicatiile (contabile, gestiune stocuri, etc) de tip client / server care ruleaza in locatia centrala si in locatiile secundare/magazine, accesul locatiillor secundare la resursele informatice existente in locatia centrala, - administrare centralizata a activitatilor informatice si de telefonie din societate.

Exista posibilitatea conectarii folosind solutiile radi- , cele cu fibra optica sau mixt ( utilizand ambele metode).

Solutii conectare prin fibra optica

• Interconectarea prin fibra optica a locatiilor societatii dumneavostra din Focsani

- in acest moment societatea noastra are magistrale de fibra optica care acopera in prima faza toate bulevardele orasului. Costurile aferente conectarii sunt rezultatul unui deviz de lucrari in care se va evidentia necesarul de fibra optica de la client pina la cutia de jonctiuni si cele 2 media convertoarele de la fiecare capat al conexiunii.

- conectarea la magistralele noastre de fibra optica se face in urma efectuarii unui deviz de lucrari in care vor fi evidentiate: costurile materialelor folosite pentru conectare, tinand cont de cea mai mica distanta intre adresa locatiei clientului si cel mai apropiat nod/cutie de jonctiuni al/a retelei .

- conectarea beneficiarului se va efectua in urma realizarii unui contract de prestari servicii si achitarii urmatoarelor sume pentru: echipamente de conectare/(exista posibilitatea inchirierii), deviz de instalare, pretul aferent primei luni de abonament Internet.

• Avantajele conectarii prin fibra optica

- rata de transfer foarte mare in raport cu celelalte tipuri de conexiune (practic nelimitata);

- - siguranta - fibra optica este insensibila la perturbatii electromagnetice si este inaccesibila interceptari ilegale ale transmisiunilor);

- posibilitatea de instalare rapida si simpla.

Solutii conectare wireless - radio

Introducere in arhitectura Wired LAN

In mod traditional - retea locala de calculatoare (LAN = Local Areea Network) este compusa din PC-uri sau alte computere conectate atat intre ele cat si la file-servere, imprimante sau alte resurse de retea folosind cabluri de cupru sau fibra optica ca modalitate fizica de realizare a legaturii.

Utilizatorii conectati la retea pot sa comunica intre ei, sa-si transmita reciproc e-mail sau sa acceseze simultan resurse hardware, programe sau baze de date comune.

Pentru a putea lucra in retea, un utilizator trebuie sa-si conecteze calculatorul la - priza de retea montata in peretele biroului unde lucreaza. Acest mod de conectare ofera posibilitatea fizica a accesarii LAN-ului pentru un numar mai mare sau mai mic de statii de lucru.

Mutarea calculatorului intre doua locatii, necesita deconectarea de la LAN si reconectarea la retea in noua sa locatie.

Extinderea unei retele locale se traduce prin suplimentarea cablajului existent ceea ce inseamna timp si bani.

Retelele locale complexe cu un numar mare de noduri LAN situate, spre exemplu, in camere sau la etaje diferite ale unei cladiri, necesita subdivizarea in segmente pentru a putea usura managementul.

Observații:

Se descriu tipul de conectare a retzelelor moderne precum fibra optica si wireless

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tipuri de Conectare a Retelelor Moderne.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 175 cuvinte
Nr caractere:
6 653 caractere
Marime:
86.06KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Rețele
Predat:
la facultate
Materie:
Rețele
Profesorului:
Emil Gheorghe
Sus!