Studierea Serviciilor Internet

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Scopul lucrării: Studierea serviciilor Internet: Poşta Email, WWW, căutarea informaţiei pe diverse servere-sisteme, comunicarea online ICQ, comunicarea în reţele de transmisiune de date folosind reţelele.

PARTEA TEORETICĂ

1 Internet-ul

Internetul este o reţea de reţele interconectate de LAN-uri, MAN-uri şi WAN-uri prin legături rapide (satelit, circuite comunicaţie digitală etc.). Internet asigură legătura între peste 21.000 de astfel de reţele şi, în permanenţă, la acestea se adaugă tot mai multe. Unele dintre reţele sunt administrate de instituţii guvernamentale, altele de universităţi, firme, biblioteci, şcoli etc. Toate calculatoarele dintr-o reţea trebuie să comunice între ele pe baza unui set de reguli fixe (limbaj), denumit protocol. Protocolul folosit s-a standardizat şi se numeşte TCP/IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol). Pentru a beneficia de facilităţile internet, un utilizator trebuie să conecteze calculatorul său la una dintre subreţelele precizate mai sus. În acest mod, calculatorul său devine nod în Internet şi utilizînd protocolul TCP / IP va putea folosi diverse programe cu rol de client pentru a putea transfera informaţii de la alte calculatoare cu rol de server conectate la rândul lor la internet.

Există patru moduri principale de conectare la internet:

Legătura permanentă (perrmanent connection). Sunt folosite de marile organizaţii de genul universităţi, şcoli corporaţii. Cheltuielile pentru instalarea şi funcţionarea unei astfel de legături dedicate sunt de mii de dolari.

Legătura directă prin modem (dial-in direct connection). Acest gen de legătură este cel mai bun, după legătura permanentă.

Este acesibil persoanelor individuale şi firmelor mici, deoarece cheltuielile pentru instalare şi funcţionare sunt de aprox. 50 dolari. Deoarece este un serviciu “dial-in”, aveţi nevoie de un modem şi va trebui să formaţi un număr de telefon pe care vi-l indică furnizorul de servicii.

Legătura prin modem şi terminal (dial-up terminal connection). Acest gen de legătură va permite conectarea prin modem la furnizorul de servicii şi, după stabilirea legăturii, calculatorul dvs. funcţionează ca un terminal. Modem este o combinaţie a cuvintelor “modulate” şi “demodulate”. Acestea sunt operaţii efectuate de modem asupra semnalelor digitale venite din calculatorul dvs. Atunci când le converteşte în semnale analogice folosite de majoritatea reţelelor telefonice şi înapoi în semnale digitale folosite de calculatoare.

Legătura prin poşta electronica. Acest gen de legătură va permite transmiterea / recepţionarea de mesaje e-mail în internet.

POŞTA ELECTRONICĂ

O dată ce am terminat trecerea în revistă a câtorva dintre protocoalele suport utilizate la nivelul aplicaţie, ajungem în sfârşit la aplicaţiile reale. Când sunt întrebaţi: "Ce vreţi să faceţi acum?", puţini oameni răspund: "Să mă uit pe nişte nume utilizând DNS-ul. Ei spun însă ca îşi citesc poşta sau ştirile, că se plimbă pe Web, sau că privesc un film pe reţea. În restul acestui capitol vom explica suficient de amănunţit cum lucrează aceste patru aplicaţii.

Poşta electronică, sau e-mail, cum este ea cunoscută de către numeroşii săi admiratori, există de peste doua decenii. Primul sistem de poştă electronică consta pur şi simplu din protocoale de transfer de fişiere, cu convenţia ca prima linie a fiecărui mesaj (adică fişier) să conţină adresa receptorului. Cu timpul, limitările acestei abordări au devenit din ce în ce mai evidente. O parte dintre neajunsuri erau:

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studierea Serviciilor Internet.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 876 cuvinte
Nr caractere:
14 816 caractere
Marime:
17.43KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Rețele
Predat:
la facultate
Materie:
Rețele
Sus!