Violența în Coran și Biblie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Aceasta ne conduce la discutarea violentei in Biblie si in Koran. Dezbaterea pe aceasta tema s-a intensificat dupa 11 septembrie. Cei care doresc sa justifice folosirea violentei de catre musulmani se grabesc sa spuna ca nici crestinismul nu este diferit, deoarece Biblia si istoria crestinismului sunt pline de violenta. Mai devreme l-am citat pe Kenneth Woodward care scria in Newsweek: " Si Biblia prezinta relatari de violenta comisa in numele Domnului. Dumnezeul prezentat in primele carti ale Bibliei este intr-adevar nemilos in sprijinul pe care il acorda israelitilor, inecandu-i in mare pe dusmanii acestora" (Newsweek, 11 februarie 2002, p 53 ).

Cum putem raspunde acestui argument popular potrivit caruia violenta din Coran nu este diferita de cea pe care o intalnim in Biblie? Pentru concizie, voi limita raspunsul la trei consideratii majore.

1) Crestinii nu au justificare biblica pentu folosirea violentei in numele lui Hristos.

Nu este nici un dubiu ca si crestinii au folosit violenta, tortura si cruciadele militare pentru a-i distruge pe necredinciosi si eretici, dar aceia care au comis aceste fapte rusinoase au tradat Persoana si invataturile lui Hristos, care a condamnat folosirea violentei in scopul stabilirii imparatiei Sale. El i -a spus lui Petru, cand acesta a taiat urechea unui slujitor: " Pune-ti sabia la locul ei; caci toti cei ce scot sabia de sabie vor pieri." ( Matei 26:52 )

In timp ce Mahomed le porunceste discipolilor sai sa lupte cu paganii, crestinii si iudeii pana cand acestia vor fi ucisi, sau li se vor supune, Hristos invata pe ucenicii Sai sa rabde persecutia si sa se roage pentru prigonitori: " Ferice va fi de voi cand, din pricina Mea, oamenii va vor ocari, va vor prigoni si vor spune tot felul de lucruri rele si neadevarate impotriva voastra. Bucurati-va si veseliti-va pentru ca rasplata voastra este mare in ceruri; caci tot asa au prigonit pe proorocii care au fost inainte de voi...Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvintati pe cei ce va bleastema, faceti bine

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Violenta in Coran si Biblie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 284 cuvinte
Nr caractere:
7 082 caractere
Marime:
12.31KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
credinta, dumnezeu, biblie
Predat:
la liceu
Sus!