Satanismul în muzica rock

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Crucea este o arma a Ortodoxiei. Diavolul uraste Crucea pentru ca prin ea Hristos, prin jertfa Sa rascumparatoare, a aratat iubirea lui deplina fata de umanitate si a biruit desavarsit puterea Satanei.

Despre Sfanta Cruce, Sfanta Scriptura spune: Caci cuvantul crucii, pentru cei ce pier este nebunie; iar pentru noi cei ce ne mantuim este puterea lui Dumnezeu (Corinteni 1: 18) . Pentru cei cei merg pe drumul pacatului, puterea Sfintei Cruci li se pare o prostie, dar pentru noi, care inaintam pe drumul mantuirii, Crucea este puterea lui Dumnezeu, care mantuieste.

Astazi crucea este cea mai obisnuita podoaba pentru cantaretii de muzica rock.

Nu le pasa ca afiseaza un simbol sfant al crestinismului si in acelasi timp savarsesc tot felul de pacate si faradelegi de neinchipuit. Astfel Satana micsoreaza insemnatatea Crucii si intuneca valoarea ei in ochii tineretului.

dispretuirea ei. Se pune intrebarea: de ce dispretuiesc mereu, batjocoresc Sfanta Cruce, si lupta impotriva a ceva in care ei nu cred si care nu are nici o valoare pentru ei? De ce? De fapt Sfanta Cruce ii arde, ii deranjeaza, ii necajeste. Dar ei nu-si dau seama ca prin insusi acest fapt, lupta impotriva lui Dumnezeu si a simbolurilor Sale, si dau, vrand, nevrand marturie despre existenta si puterea Lui.

O cantareata desfranata care blasfemiaza, pe care o adora mii de tineri, Madonna (al carei nume inseamna fecioara) a spus intr-un periodic: Crucea este sexy, pentru ca are pe ea un barbat gol. Rasturanarea Sfintei Cruci a fost dintotdeauna un element esential al ceremoniilor satanice, acest fapt petrecandu-se adesea si in cadrul muzicii rock.

Insa cea mai mare batjocorire a Crucii se gaseste in simbolul de mai jos. Cei mai multi dintre noi il considera ca fiind emblema pacii, dar daca studiem cu atentie provenienta lui, vom descoperi ceva cu totul opus. Sa vedem cum se obtine acest semn: rasturnarea Crucii este totuna cu necinstirea ei, iar atunci cand ii rupem cele doua brate si o inconjuram cu un cerc magic (cunoscut in lumea magiei), atunci crucea este cu totul batjocorita, formand asa numita emblema a pacii.

Sfanta Scriptura numeste insa pe Hristos Domnul pacii (II Tesalonicei 3: 16), dar diavolul, dintotdeauna hulitor al adevarului, a reusit astazi intr-o mare masura sa inlocuiasca adevarul lui Hristos cu simbolurile lui corupte, propovaduindu-le cu puterea intunericului si folosindu-se de instrumente cum ar fi cantaretii de muzica rock cu un mare impact asupra majoritatii tinerilor. In prezent, luarea in ras a Sfintei Cruci a ajuns a fi o moda.

Acest semn facut cu degetele mainii (foto dreapta si jos) simbolizeaza coarnele satanei.

Ca si steaua cu cinci colturi, acest simbol este prezent aproape peste tot in muzica rock, facut atat de cantaretii de muzica rock cat si de fani in timpul concertelor.

Precum Hristos tine degetele mainii drepte incat sa formeze numele Lui (foto stanga), iar preotii dau binecuvantarea celor din biserica, asa si Aton LaVey ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Satansimul In Muzica Rock
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
4 024 cuvinte
Nr caractere:
21 197 caractere
Marime:
317.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
satanism, rock
Predat:
la liceu
Sus!