Relația Familială Din Perspectiva Biblică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Chiar daca poate fi putin umilitor pentru noi, as dori totusi sa ne reamintim ceea ce Dumnezeu spune despre casnicie si cum este ea privita in Cuvantul Sau (care sunt lucrurile elementare, de baza, ale familiei, principiile ce trebuiesc recapitulate). Relatia familiala, dintre sotul barbat si sotia lui, femeie (precizari necesare in aceste zile!), trebuie sa fie randuita conform Scripturii. In primul si-n primul rand, familia nu este o inventie omeneasca, la fel cum nu este nici relatia sexuala si de aceea adevarurile revelate ale Cuvantului lui Dumnezeu sunt cele ce trebuie sa stea la baza casniciei. Biblia este manualul Inventatorului acestei relatii si atunci cand ea nu merge, trebuie sa apelam la acesta. Dar sa nu asteptam sa apara problemele pentru a recunoaste ca avem nevoie de acest manual despre casnicie/familie. Pentru ca viata din ea sa fie placuta lui Dumnezeu, utila scopului Sau pe Pamant, si aducatoare de adevarata fericire pentru noi (o degustare a raiului! ), noi trebuie sa descoperim care este planul lui Dumnezeu pentru familiile noastre.

Istoria Bisericii demonstreaza acceptarea neconditionata a Bibliei ca fiind revelatia lui Dumnezeu.

Cu exceptia unor diviziuni eretice desprinse din ea, in general in biserica s-a recunoscut ca Scriptura este absolut (complet) autoritara si demna de incredere in toate afirmatiile ei.

Luther a spus odata ca, atunci cand Biblia vorbeste, Dumnezeu vorbeste. De aceea, si noi acceptam Biblia ca fiind autoritara din punct de vedere moral si suficienta in chestiuni de credinta si practica. Este autoritara pentru ca solicita un raspuns din partea noastra la pretentiile (declaratiile) ei.

Este suficienta prin aceea ca omul poate beneficia de tot harul lui Dumnezeu, atunci cand principiile lui Dumnezeu se transpun in practica sa.

Materialul ce urmeaza din acest punct este preluat si adaptat dupa Garry si Anne Marie Ezzo, din cartea Growing Kids God s Way 1. Ce vrea sa se spuna prin afirmatia biblica ca, nu este bine ca omul sa fie singur (Gen. 2: 18) si la ce se refera? a) De ce a creat Dumnezeu femeia? b) De ce a randuit Dumnezeu casatoria? 3. Sunt copii necesari pentru a aduce completare familiei? Explica raspunsul tau.

4. Completati cu cuvintele cheie urmatoarele patru principii enuntate mai jos.

a) Principiul nr. 1: Conform planului lui Dumnezeu relatia sot-sotie este prima relatie randuita in Scriptura. (Raspuns: Dupa Cuvantul lui Dumnezeu, relatia sot-sotie este prima relatie sociala randuita de Dumnezeu.

) Dumnezeu l-a facut pe om in stare sa interactioneze cu alte fiinte umane. Principiile interactiunii sociale au fost orchestrate in mod divin prin Legea Sa.

Dar in intelepciunea Sa, Dumnezeu a facut ca toate relatiile umane sa inceapa cu un sot si sotie. Alte relatii, tata-fiu, mama-fiica, frate si sora, au intervenit mai tarziu.

b) Principiul nr. 2: Conform planului lui Dumnezeu relatia sot-sotie este prima relatie dintr-un sistem de ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Relatia Familiala Din Perspectiva Biblica
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
3 604 cuvinte
Nr caractere:
15 834 caractere
Marime:
18.78KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Predat:
la gimnaziu
Sus!