Pregătire pre maritală

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ce este casatoria? Noi am studiat deja cateva definitii biblice ale ei, dar putem sa luam seama si la ceea ce a spus un stralucit ganditor: Casatoria este singurul joc al vietii in care ambii parteneri fie pierd impreuna, fie castiga impreuna! Pregatirile pre-maritale pe care le parcurgem discutand si studiind impreuna au scopul de a elimina cat mai mult cu putinta riscul acestui joc. Ca si rezultat sper ca voi, potentiali parteneri pe viata, veti deveni mai realisti cu privire la voi insiva, vei percepe mai realist casatoria iar relatia voastra va reiesi consolidata si imbogatita.

Intrebari la care nu trebuie sa-mi scrieti raspunsul dar la care doresc sa va ganditi profund si la care sa-mi raspundeti verbal: - In ce privinte crezi ca partenerul tau de casnicie se aseamana cu parintii lui (ei) ? (asta, daca traiesc si ii cunosti! ) - Indica doua versete biblice pe care ai dori ca intreaga ta viata alaturi in casnicie sa se intemeieze: Iata alte definitii crestine ale casniciei la care poate vreti sa va ganditi. Relatia casniciei este ca o scoala, un mediu de invatatura si de formare in care Dumnezeu il foloseste tot timpul pe celalalt pentru a tine lectiile. Crezi ca-ti va place/conveni situatia aceasta? Daca de la bun inceput privesti casatoria ca pe un teren de crestere si de evoluare spirituala a ta, atunci vei putea sa fii satisfacut (a), si sa satisfaci pe celalalt.

Mariajul nu necesita perfectiune, insa trebuie sa i se acorde prioritate. Este o institutie pentru pacatosi. Nimeni nu-i obligat sa se inscrie. Cu toate acestea, ea atinge cea mai rafinata implinire atunci cand cei doi pacatosi o privesc ca pe o academie a dragostei agape pe care fiecare trebuie sa o absolve cu brio, daca este sa dureze! Iti dai seama ca nu poti ramane repetent? Dumnezeu va folosi casnicia pentru a te lamuri (rafina) precum aurul in cuptorul lui. Da, intr-adevar, ea are momentele ei nespuse de fericire, dar Dumnezeu o va folosi pentru a te asemana si mai mult cu Fiul Lui. Esti gata de o intensificare a purificarii tale? Asta este ceea ce va face casnicia! Cele mai multe cupluri spun ca sunt casatorite pentru ca se iubesc. Haideti sa presupunem ca in aceasta societate pentru a fi casatoriti voi trebuie sa convingeti un juriu din tribunal ca intr-adevar va iubiti unul pe celalalt.

Formulati fiecare in parte urmatoarea pledoarie.

I. Tema in scris: Pledoaria casatoriei Descrieti in detaliu (si evident cat mai convingator posibil) si punct cu punct (ca o pledoarie a unui avocat care-si prezinta cazul) motivele pe care le aveti pentru casatorie si ca intr-adevar aceasta se face din dragoste. Includeti propria voastra definitie a dragostei. Lasati deoparte, va rog, cliseele religioase! Exprimati-va ca si cum casatoria voastra atarna de cum veti convinge juriul! II. TEMA IN SCRIS: Motivele fiecaruia Pe o alta bucata de hartie descrieti pe o coloana motivele tale pentru care doriti sa va casatoriti cu ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pregatire Pre Maritala
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
4 305 cuvinte
Nr caractere:
17 339 caractere
Marime:
18.64KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Predat:
la gimnaziu
Sus!