Preasfânta inimă a lui Iisus

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Luati jugul Meu asupra voastra, si invatati de la Mine, caci sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre" (Mt 11, 29). Luna iunie este inchinata Preasfintei Inimi a lui Isus a Carei sarbatoare este vinerea de dupa sarbatoarea Trupului Domnului (Corpus Christi), in 23 iunie anul acesta (dupa calendarul latin).

Devotiunea catre Preasfanta Inima a lui Isus exista din secolele XI-XII, dar nu a luat avant decat cu Sf. Jean Eudes (1601-1680) care a facut-o publica, i-a compus un oficiu si i-a fixat o sarbatoare.

Dar "invatacelul iubit al Preasfintei Inimi", cum a numit-o Isus Insusi, a fost Sf. Margareta Maria Alacoque (1647-1690), o calugarita vizitandina din Paray-le-Monial, care a avut intre anii 1673-1675 numeroase viziuni in care Isus i-a cerut sa fie cinstit sub imaginea inimii Sale de carne, spunandu-i: "Priveste Inima Care i-a iubit atat de mult pe oameni... In loc de recunostinta primesc din partea celor mai multi doar nerecunostinta." Isus i-a incredintat dorinta Sa arzatoare de a fi iubit de oameni si planul Sau de a-Si arata Inima cu toate comorile Ei de iubire si mila, sfintire si mantuire.

Devotiunea este in esenta una reparatorie fata de suferinta de moarte pe care i-au cauzat-o Mantuitorului toate pacatele lumii. De aceea, Isus ne invita la Sfanta Impartasanie deasa, mai ales in prima vineri din luna. Sf. Margareta Maria se ruga, inspirata de Isus, cu fata la pamant, de la ora unsprezece pana la miezul noptii, o ora de adoratie in joia dinaintea fiecarei prime vineri din luna in amintirea noptii cand apostolii L-au parasit in gradina Ghetimani. Tot Isus este Cel Care a fixat data sarbatorii.

Cel care a indrumat-o pe Sf. Margareta Maria ca parinte spiritual a fost Sf. Claudiu de la Colombiere, din Societatea lui Isus, indicat vizionarei de Insusi Mantuitorul pentru aceasta delicata si importanta misiune. Atat el cat si confratii sai iezuiti au devenit promotori zelosi ai devotiunii

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Preasfanta Inima a lui Iisus.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
827 cuvinte
Nr caractere:
3 537 caractere
Marime:
39.56KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
dumnezeu, credinta, iisus
Predat:
la liceu
Sus!