Pot SA Divorțez Și SA Mă Recăsătoresc

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sunt nefericita in casnicie si am cativa copii mici. Sotul meu vine dintr-un mediu violent si chiar daca nu m-a abuzat fizic, pe mine si pe copiii mei, ii place extrem de mult sa aiba autoritate si este imposibil sa-i faci pe plac. M-a ranit profund, din punct de vedere emotional, iar pana acum am tacut pentru a-i proteja reputatia. In cele din urma, i-am spus ca nu mai pot continua astfel si ca voi divorta de el. Nu am intentat inca divortul insa am in plan lucrul acesta.

La catva timp dupa aceea, m-am indragostit de un alt barbat si am avut o aventura. Acest barbat ma iubeste si doreste sa se casatoreasca cu mine, desi am intrerupt relatiile sexuale cu el, recunoscand ca fac un pacat. Simtindu-ma vinovata si nedorind sa divortez, i-am cerut ajutor si sfat sotului meu. El a refuzat sa-mi ofere ajutorul, a spus ca totul este in regula si mi-a sugerat sa fac cum doresc. Atunci m-am hotarat sa ma casatoresc cu celalalt barbat.

Acum, sotul meu spune ca s-a razgandit si ca doreste sa salveze casnicia noastra. Inca traiesc cu sotul meu insa nu simt nimic pentru el, ca sotie. In schimb sunt indragostita de celalalt barbat.

Ce ar trebui sa fac? Intrebarea ta este atat de dureroasa si de dificila incat o primesc cu inima mahnita. Imi pare rau pentru tine, pentru sotul tau si, in special, pentru copiii tai. Te sfatuiesc sa mai ceri si sfatul altora, al celor care te cunosc pe tine si pe sotul tau, precum si circumstantele in detaliu.

Am sa-mi focalizez raspunsul pe problemele teologice implicate. Nu ai mentionat daca sotul tau este sau nu credincios. Pentru moment, voi presupune ca este. Mai intai, am sa expun cateva aspecte din Biblie si apoi voi incerca sa le explic pe fiecare.

Pentru inceput, idealul lui Dumnezeu pentru omenire este o casnicie fericita (Gen. 2: 18), nu una nefericita, si in nici un caz divortul. El nu doreste ca oamenii sa aiba parte de casnicii nefericite. In acelasi timp, El uraste divortul (Mal. 2: 16). El uraste divortul din cel putin doua motive: este o tradare a celuilalt (Mal. 2: 14-16) si este o violare sau o rupere a juramintelor maritale. Dumnezeu trateaza foarte serios tradarea si El ia juramintele in serios (Num. 30). Cu toate acestea, Dumnezeu Insusi doreste sa divorteze atunci cand pacatul sotiei Sale este prea mare (Is. 50: 1; Ier. 3: 8). Pe de-o parte, deci, divortul trebuie evitat in general si intotdeauna implica pacatul (fie din partea celui care provoaca divortul, fie din partea celui care doreste divortul, fie din partea amandorura). Pe de alta parte, el este uneori justificat, deci nu este intotdeauna pacat sa divortezi.

In al doilea rand, este un pacat sa iubesti ceea ce este pacatos. De exemplu, Isus a invatat ca a dori sa comiti adulter este o calcare a aceleiasi porunci pe care o calca adulterul (Mat. 5: 28). Aplicand acest lucru situatiei tale, trebuie sa spun ca nu este de laudat faptul ca iubesti pe un alt barbat, nu este ceva nevinovat. Dorinta de a te marita cu el si de a te culca cu el nu ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pot Sa Divortez Si Sa Ma Recasatoresc
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
3 553 cuvinte
Nr caractere:
15 286 caractere
Marime:
15.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Predat:
la gimnaziu
Sus!