Poluarea morală

Previzualizare referat:

Extras din referat:

DEFINITIE:

Ca si definitie am putea spune ca poluarea morala este tot ceea ce aduce vatamare atat individului cat si societatii in care traim pe plan psihic , social ,profesional , economic, cultural , si stiintific...

CAUZA :

Din cauza neglijentei a lipsei de educatie si am putea continua insa adevarata sursa a poluarii este aratata in biblie : PACATUL adica nescultarea si departarea omului de Dumnezeu si de principiile Lui calauzitoare si datatoare de viata . Sunt si cazuri cand, in urma actionari a unei forte exterioare rautacioase(malefice/demonice ) se ajunge sa atinga si sa posede/domine fiinta umana iar in cele din urma se ajunge la pierderea identitatii a vointei si a echilibrului mental si fizic .

De asemenea sau lipsei unei discipline personala riguroasa .Vom observa trei ba chiar patru domenii unde poluarea morala ajunge si de ce nu,sa incercam sa identificam ravagiilepe care ea le produce !!

1. Primul domeniul unde "loveste" poluarea morala si e cel mai important, este domeniul intimitatii individului...persoana ca atare !

Am putea spune si nu gresim daca zicem ca dintr-un punct de vedere aici este cuibul/pepiniera poluarii morale ...: intr-o carte veche dar foarte actuala -BIBLIA-se spune ca din inima omului(adica centrul fiintei umane) ies gindurile rele, trairea in imoralitate, uciderile, furtul de orice fel (si sub orice forma ), lacomiile, prefacatoriile, nedreptatile, faptele rusinoase(actele lipsite de responsabilitate si respect la adresa individului si societatii ) gandirea rea ,injuriile,sau actele de profanare a lucrurilor sfinte ,lipsa de respect fata de cea mai inalta forma de autoritate din univers - Dumnezeu , aroganta,nebunia ,rautatea etc. Toate aceste lucruri rele ies din inima omului si intineaza/afecteaza pe om .

Demn de retinut este faptul ca toate aceste lucruri care ies din inima omului si murdaresc /pervertesc fiinta umana isi au radacinile cu aproximativ 6000 de ani in urma cand rasa umana reprezentata atunci prin prima pereche -Adam si Eva ,a picat ,,examenul ,,ascultarii de Dumnezeu -AUTORITATEA CEA MAI INALTA DIN UNIVERS -si implicit au trecut sub influenta si manipularea unei forte rele din univers lucifer .Una dintre cele mai puternice si perfide arme a lui este deghizarea ;daca reuseste sa faca segmentul vizat(in cazul nostru fiintele umane )sa creada ca nu exista -batalia este deja castigata si rezultatul este stiut : degradare morala si in final distrugere sub toate formele si in toate domeniile...si uite asa cel ce poarta numele de ,,coroana creatiunii (omul)"din univers ajunge sa se tarasca si sa se hraneasca ca o omida nicidecum ca un fluture, ajungand o palida umbra a ceea ce trebuia sa fie ....slab si fara de putere cunoscand binele dar neavand putere sa-l infaptuiasca (fara de ajutor exterior)

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Poluarea morala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 056 cuvinte
Nr caractere:
5 734 caractere
Marime:
10.17KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
poluare, moralitate, biserica, societate, familie
Predat:
la liceu
Sus!