Pelerinaj la mănăstirile și bisericile din Iași

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Manastirea "Sf. Spiridon" - Aceasta se afla in incinta spitalului cu acelasi nume, si interesanta prin cele doua fantani monumentale, cu inscriptii in trei limbi ( turca, greaca si slava ) asezate de ambele laturi ale celor doua turnuri de intrare.

Vizita la Catedrala Mitropolitana - Aceasta a fost construita intre 1833-1839 si consolidata in 1887 reprezintand cel mai mare lacas de cult ortodox din Romania, si care adaposteste moastele Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Biserica Romano-Catolica

Sfintita si data in cult la 15 august 1789, va deveni catedrala; a fost renovata de mai multe ori si marita in 1869.

Biserica Romano-Catolica

Sfintita si data in cult la 15 august 1789, va deveni catedrala; a fost renovata de mai multe ori si marita in 1869.

Manastirea Trei Ierarhi - Manastirea "Sf. Trei Ierarhi" este cea mai frumoasa ctitorie a domnului Tarii Moldovei, Vasile Lupu, o adevarata simfonie a artelor in rugaciune, construita intre anii 1637-1639. In interiorul manastirii sunt inhumate mai multe personalitati de rang domnesc: Vasile Lupu, si fiul sau Stefan-voda; Dimitrie Cantemir, principele carturar (1710-1711), precum si Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Principatelor Unite (1859-1866).

Biserica "Sf. Nicolae Domnesc"

Construita intre 1491-1492 de Stefan cel Mare si Sfant si refacuta la sfarsitul secolului al XIX- lea, reprezinta cel mai vechi edificiu religios din oras, aici erau ,,unsi" domnitorii tarii.

Prezentare panoramica Palatul Culturii

Ridicat in anul 1926 pe ruinele vechii Curti Domnesti (1434), si care astazi reprezinta sediul Complexului Muzeal National "Moldova" Iasi si cuprinde: Muzeul de Istorie al Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Arta, Muzeul Stiintei si Tehnicii Stefan Procopiu.

Pranz la restaurant.

Biserica Barboi - Construita dupa planurile arhitectului Andrei Karidis, este replica moldoveneasca a unor edificii similare de pe Muntele Athos.

Biserica "Sf. Sava" - De alura orientala ce dateaza din sec. al XVII-lea, biserica si-a pastrat caracterul original al stilului bizantin, unic in arhitectura moldoveneasca, in pofida numeroaselor modificari survenite de-a lungul anilor.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pelerinaj la Mastirile si Bisericile din Iasi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 055 cuvinte
Nr caractere:
6 146 caractere
Marime:
96.54KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
pelerinaj, biserica, iasi
Predat:
la liceu
Specializare:
Teologie: patrimoniu cultural
Sus!