Ortodoxie și secte

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sa stiti ca sunt discutii istorice. Nu cred, sunt discutii gratuite. De complezenta este bine sa se discute, ca sa te lasi prostit, sa creada ca el va birui.

Dar este o mare greseala!

Nu se face nimic! Pentru ca de la Dumnezeu va veni si caderea catolicismului! Practic, eu nici nu mai zic ca-i o biserica.

E un guvern cu nume clericalist.

- Este foarte grav! Dar, depinde cine a blestemat, de ce a blestemat.

Apoi, trebuie sa dea socoteala Sinodului de ce a blestemat, respectiv recursului facut de cel blestemat; blestematul are voie sa se apere.

- Nu este ca un blestem.

Este, sa zic, putin grabit spus. Blestemul este blestem, esti blestemat.

Dar, daca este amarat respectivul cleric, atunci se incadreaza in alt loc de pravila: subinsemnari canonice. Daca acela a amarat pe un preot, sau daca a amarat pe arhiereu, sigur, el este neiertat daca nu-l iarta respectivul, daca nu se smereste sa-si ceara iertare.

Iar in legatura cu blestemul, la Pravila se spune ca Dumnezeu nu asculta cuvintele dobitocesti, nici ale preotilor. Pentru ca s-ar putea sa blesteme in graba, fara vreo acoperire duhovniceasca. Dar, chiar in aceste conditii, blestemul poate sa fie eficace, pentru ca tinem cont de disciplina si de ordinea lucrurilor.

Insa omul se poate apara, si la Dumnezeu poate ca nu are efect de om blestemat.

- Nu este calea cea mai buna de indreptare. Nu trebuie sa faca lucrul acesta, produce mai multa dezordine. Un om, ca sa fie blestemat, trebuie sa fie foarte vinovat. Insa, educatia trebuie sa si-o faca fiecare cleric in parte. Noi nu am primit preotia ca sa blestemam. Daca se poate, sa facem orice efort ca sa nu ajungem la blestem!

Fereasca Dumnezeu, eu nu am blestemat!

- Care este deosebirea intre blestem si anatema? - In anatema se cade de la sine; daca ai intrat in erezii nu trebuie sa te mai blesteme cineva.

Insa tin sa sesizez ca facem prea multa discutie pe tema blestemului, pentru ca asta priveste Sinodul, noi neavand puterea sa ridicam pedeapsa data de un arhiereu altcuiva; doar Sinodul la sesizarea celui in cauza.

Insa, blestemul nu are nici o valoare, daca nu este o motivare suta la suta.

- Practica yoga este acceptata de Biserica? - Nu va mai inselati si cu yoga, dragii mei, Biserica o considera erezie.

A venit cineva la mine si a inceput sa vorbeasca despre yoga si i-am spus: ?Dar cine va opreste sa faceti metanii, care este o miscare completa a organismului. S-au vazut crestini deasupra pamantului ridicati, cu o forta impotriva gravitatiei de-ti sta mintea in loc.

Iti ajuta harul lui Dumnezeu, pe care ei nu conteaza. Ei isi dezvolta muschii. Si in numele carei religii fac ei acestea? Unde vrei sa ajungi cu trezirea tuturor fibrelor trupului? Eu, daca fac metanii, fac in numele unei religii, vreau sa ajung la mantuire.

Pentru asta ma prosternez: ? Doamne, iarta-ma! Si, intre timp, el a inceput sa vorbeasca si despre Buda, la care eu i-am raspuns ca ? Budismul este o religie morala, dar nu mantuitoare! Eu ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ortodoxie Si Secte
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
9 750 cuvinte
Nr caractere:
41 742 caractere
Marime:
29.38KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Predat:
la gimnaziu
Sus!