O viziune măreață

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Daca tot traim intr-o lume in care se pune tot mai mult accentual pe filme as vrea sa va povestesc cam ce fel de " film " a vazut ISAIA , omul care a stat la dispozitia lui Dumnezeu !

Se zice ca viziunea este un viitor mai bun de la Dumnezeu impartasit cuiva si pentru a avea o viata de biruinta in credinta sunt necesare 2 lucruri : a) Viziunea si b) Pasiunea

UN OM AL LUI DUMNEZEU CARUIA II ARDEA INIMA CA UN JAR PENTRU LUCRAREA DOMNULUI ZICEA :O VIZIUNE FARA MISIUNE CREAZA UN VISATOR , IAR O MISIUNE FARA VIZIUNE ADUCE CHIN SI AMARACIUNE . DAR O VIZIUNE CU MISIUNE CREAZA UN MISIONAR !!!

Textul folosit este ISAIA 6 VERSETUL 1-9(A)

In versetul 1 observam ca Isaia are o viziune in anul mortii Imparatului Ozia

o A trebuit sa moara Imparatul(vremelnic)ca el sa-l poata vedea pe Imparatul vesnic!!!(printre altele treaba proorocilor era sa stea pe langa Imparati ,vezi pe Natan ,si sa le aduca aminte Legea Domnului ca sa nu-si abata inima de la Domnul Dumnezeu )

o Care este persoana care iti abate/blocheaza vederea clara de la Domnul Dumnezeu ?Chiar nu vrei sa incerci sa i-L zaresti pe Domnul (preotul Eli nu putea sa vada mai departe de fii sai ,care nu au placut Domnului );intr-adevar largirea orizontului spiritual este costisitoare si adesea foarte dureroasa

Interesant este cum i-L vede Isaia pe Domnul in aceasta viziune :

,,Am vazut pe DOMNUL SEZAND " .Imi place asa de mult cum i se descopera Domnul lui Isaia : sezand ! si pentru mine asta inseamna ca Dumnezeu este pe tron ,este la carma Universului nimeni si nimic nu-l ia prin surprindere,nimic nu-l surprinde ,nimeni nu-l streseaza(nici chiar criza sau masonii sau teroristii)nu este bolnav sau in perfuzii nu este pensionar sau mai grav nu este la capatul Universului punand ceapa sau morcovi atunci cand este chemat prin rugaciuni ...El nu are nevoie de nimeni si nimic sa il hraneasca sau sa ii aduca apa sau sa ii faca vant cu evantaiul sau sa-l fereasca de muste sau tantari ! EL ESTE SUVERAN -EL FACE TOT CE VREA ,si imi place asa de mult ca El iubeste dreptatea si se lupta pentru ea....chiar daca unii nu vad aceasta .

Dar Isaia l-a vazut sezand pe ceva ! Pe ce ? Pe Tron !!! Aleluia !!! ,,pe un scaun de domnie foarte inalt ..."Ce inseamna asta ?Ca EL ESTE CEA MAI INALTA AUTORITATEA DIN UNIVERS Ca si astazi in plin avant tehnologic in aceasta era modernista - postmodernista EL Dumnezeu este ,,SEF" Dar un sef capabil si bun ! Nimeni nu-i ameninta pozitia ,nimeni nu-l constrange ...! Ce inseamna asta ?-ca ateii nu sunt o forta de luat in considerare pentru el ( caci el stie cine ii indeamna sa nu creada ) nu-l supara ata de tare pe cat ii este mila de prostituate(cu lipsa lor de dragoste si de perspectiva ) de lesbiene si homosexuali(caci El stie cine este in spatele lor si ii indeamna la aceasta ,dar, asteapta ca ei sa se caiasca de starea lor pana nu e prea tarziu)

EL ESTE OLARUL SI NOI TOTI = LUTUL ,SUNTEM IN MANA LUI ! ...

Si ce este mai frumos ...ca pe scaunul de domnie al lui Iisus vei ajunge si tu daca continui lupta si sfintenia ta (conform Apocalipsa 3 v 21)

versetul 3 : Sfant Sfant Sfant este Domnul Ostirilor ! Tot pamantul este plin de marirea LUI !! imi place strigatul lor al serafimilor -de l-am auzi si noi mai des !!! Una din ,,calitatile" lui Dumnezeu este ca El este Sfant de 3 ori sfant ! Marire Numelui sau cel mare si SFANT ! Biblia zice ca ,,fara de sfintenie ,nimeni nu va vedea pe Domnul" !iar podoaba Casei Lui Dumnezeu este Sfintenia ...Cand vorbesti de Dumnezeu spunand ca este sfant vorbesti de perfectiunea LUI !Marire LUI ! Cand vorbesti despre oameni vorbesti nu despre perfectiune (pentru ca nimeni nu este perfect ) ci despre punerea lor deoparte pentru a face lucrarea lui Dumnezeu !

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • O viziune mareata.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 076 cuvinte
Nr caractere:
10 041 caractere
Marime:
13.74KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
Isaia, verset, dumnezeu
Predat:
la liceu
Sus!