Martorii Lui Iehova

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Definitie: Societate mondiala de crestini care depun in mod active marturie despre Iehova Dumnezeu si despre scopul sau referitor la omenire. Convingerile lor sunt intemeiate in exclusivitate pe Biblie. 1. Biblia: Martorii lui Iehova cred ca INTREAGA Biblie constituie Cuvantul inspirat al lui Dumnezeu si in loc sa adere la vreun crez sau principiu bazat pe traditii omenesti, ei respecta Biblia ca norma pentru TOATE convingerile lor. 2. Dumnezeu: Ei ii aduc inchinare lui Iehova, ca singurul Dumnezeu adevarat si le vorbesc oamenilor in mod deschis despre El si despre scopul sau iubitor referitor la omenire. 3. Isus Cristos: Ei cred ca, asa dupa cum spune Biblia, Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, prima creatura a lui Dumnezeu; Martorii nu cred ca Isus face parte dintr-o trinitate; ei cred ca el a avut o existenta preumana si ca viata sa a fost transferata din cer in uterul fecioarei Maria; ca viata sa umana perfecta, care a fost depusa ca jertfa a facut posibila salvarea eternal pentru cei ce exercita credinta; ca Cristos guverneaza in mod activ ca Rege, incepand din 1914, in virtutea autoritatii care i-a fost conferita de catre Dumnezeu asupra intregului pamant. 4. Regatul lui Dumnezeu: Martorii cred ca Regatul lui Dumnezeu este singura speranta pentru neamul omenesc; ca acesta este un govern real; ca el va distruge in curand actualul sistem rau de lucruri, inclusive toate guvernele umane si ca va aduce un nou system in care va locui dreptatea.

5. Viata cereasca: Martorii cred ca 144 000 de crestini unsi cu spirit vor participa impreuna cu Cristos la Regatul sau ceresc, guvernand ca regi impreuna cu el. 6. Pamantul: Martorii cred ca scopul initial al lui Dumnezeu referitor la pamant va fi implinit; ca pamantul va fi populat in intregime cu o societate de oameni care ii vor aduce inchinare lui Iehova si care vor primi viata eternal ca oameni perfecti; ca mortii insisi vor fi inviati si vor avea posibilitatea sa beneficieze de aceste binecuvantari. 7. Moartea: Martorii cred ca mortii sunt absolute inconstienti, ca ei nu se afla in vreun domiciliu spiritual unde sa simta placere sau durere; ca ei nu mai exista decat in memoria lui Dumnezeu, fapt pentru care speranta lor de viata viitoare depinde de o inviere a mortilor. 8. Zilele din urma: Ei cred ca, incepand din 1914, traim zilele din urma ale acestui system rau de lucruri; ca unii dintre cei care au vazut evenimentele din 1914 vor vedea, de asemenea si distrugerea completa a actualei lumi rele; ca cei care iubesc dreptatea vor supravietui si vor continua sa traiasca pe un pamant purificat.

9. Separarea de lume: Martorii lui Iehova se straduiesc in mod sincer sa nu faca parte din lume, asa cum a spus Isus. Ei manifesta o adevarata iubire crestina fata de semenii lor, dar nu participa nici la politica, nici la razboaiele din cadrul vreunei natiuni. Ei se ingrijesc de necesitatile materiale ale familiilor lor, dare vita cautarea cu aviditate a bunurilor materiale sau ambitiile specifice lumii, precum si goanna dupa ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Martorii Lui Iehova - Varianta 1
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
607 cuvinte
Nr caractere:
3 218 caractere
Marime:
9.29KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Predat:
la gimnaziu
Sus!