Facerea Lumii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Este binecunoscut faptul ca problemele fundamentale privind existenta lumii si sensul ei cu cat beneficiaza de o mai mare cercetare cu atat provoaca mai mult spiritul si indeamna la o cautare mai adanca a adevarului.

In timp ce Biserica propovaduieste Adevarul revelat de Dumnezeu, stiinta cauta cu mijloacele proprii ratiunii umane sa dea un raspuns concret si coerent la intrebarile lumii. Trebuie precizat de la inceput ca intre religie si stiinta nu exista opozitie, ci distinctie. Stiinta lamureste multe din tainele lumii in care traim, dar initiativa ei este oarecum limitata pentru ca se sprijina pe ratiune. Insa adevarata cunoastere inseamna mult mai mult. In dogmatica religiei se spune ca daca ratiunea nu ar fi sprijinita de catre Duhul Sfant Cale spre Adevar ar ramane inchisa. Stiinta, ca sa inainteze mai mult in eforturile ei de a cunoaste, ar trebui sa dea ratiunii ceea ce in teologie se numeste caldura dragostei si lumina credintei.

Ca si celelalte civilizatii extrasolare, la pamanteni au evoluat cele doua elemente de natura rationala, care pot sa explice motivele existentei noastre si care pot gasi un scop vietii. Din totdeauna omul a fost interesat de originea sa in sensul de unde vine si unde se duce dupa terminarea ciclului vietii pe pamant.

Azi se pot cunoaste doua mari puncte de vedere total opuse :

- mai intai a existat parerea populara conform careia omul a evoluat de la starea de animal inferior la starea in care se gaseste astazi, conform principiilor expuse de Charles Darwin prima oara si apoi imbratisate si de alti evolutionisti.

- in al doilea rand avem parerea Bisericii care citeaza adevarul revelat in Sfanta Scriptura potrivit careia omul a fost creat de Dumnezeu cu mainile Sale din pamant si din suflare dumnezeiasca de la Creator. Acestea fiind doar doua aspecte care la prima vedere trec in opozitie clara religia si stiinta.

In ceea ce ne priveste ne vom ocupa in cele ce urmeaza de crearea Universului.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Facerea Lumii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 217 cuvinte
Nr caractere:
5 367 caractere
Marime:
10.40KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
parearea bisericii, dumnezeu, pamant
Predat:
la liceu
Profesorului:
Profesor
Sus!