El este viu cu adevărat

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Unul dintre cei mai mari istorici ai bisericii care au trait vreodata, Kenneth Scott Latourette, la inceput misionar in China, apoi profesor la universitatea din Yale pana in 1953 scria: Urmarile invierii si a revarsarii Duhului Sfant asupra ucenicilor au fost. de o importanta majora. Din niste barbati si femei descurajati si amagiti, care priveau cu tristete in trecut, la zilele in care au sperat ca Isus este cel care va mantui pa Israel, ei au fost transformati intr-un grup de martori plini de entuziasm. (LaK. HC 1: 59) Aceasta este una dintre cele mai importante dovezi cu privire la invierea Domnului Isus. Intrebarea este daca El a fost cu adevarat Mesia, de ce nici macar poporul Sau, care Il astepta n-a crezut in El, ci pana si ucenicii Sai nu erau siguri.

promis din casa lui David, care avea sa-i elibereze de sub jugul uzurpatorilor straini. In vremea aceea, evreii cautau un refugiu in mesia cel promis. Apostolii aveau aceleasi credinte ca si poporul din jurul lor. Dupa cum a afirmat Millar Burrows Isus era atat de diferit de tot ceea ce credeau evreii ca va fi fiul lui David, incat proprii lui ucenici gaseau aproape imposibil sa asocieze persoana lui Isus cu ideea lor despre Mesia.

(BuM. ML/S 68). Grava comunicare pe care le-a facut-o Isus, ca va fi rastignit, nu a fost primita deloc cu bucurie de ucenicii Sai (Luca 9: 22). Se pare ca impresia ucenicilor era, observa teologul scotian A. B Bruceca Isus a adoptat o imagine prea intunecata asupra situatiei si se pare ca ei sperau ca ca temerile Lui se vor dovedi neintemeiate. un Cristos crucificat era un scandal si o contradictie in termeni pentru apostoli, la fel de mare cum a continuat sa fie pentru majoritatea evreilor, dupa ce Domnul Isus S-a inaltat in slava. (BrA. TT 177) Din cauza educatiei lor, ucenicii Lui credeau ca sunt pe o cale care ii va duce la bine, si in loc de aceasta a venit Golgota. Toate sperantele lor s-au risipit. Ei s-au intors la casele lor, adanc descurajati.

Dr. George Elton Ladd, profesor de Noul Testament la Fuller Theological Se3minary scrie: Acesta este unul din motivele pentru care ucenicii Sai L-au parasit cand a fost prins. Mintile lor erau atat de puternic imbibate cu ideea unui Mesia cuceritor, al carui rol era Sa-si invinga dusmanii, incat atunci cand L-au vazut batut si sangerand sub loviturile biciului, un prizonier neajutorat in mainile lui Pilat si cand L-au vazut dus de soldatii romani si tintuit in cuie pe cruce, murind ca un criminal de rand, toate sperantele lor mesianice au fost spulberate. Dar la numai cateva saptamani dupa rastignire, contrar indoielilor lor anterioare, ucenicii Sai se aflau la Ierusalim, proclamandu-L pe Isus ca Mantuitor si Domn, Mesia cel promis. Singura explicatie rezonabila pe care o pot gasi pentru aceasta schimbare este in 1 Corinteni15: 5: ca s-a artat si celor doisprezece. Ce altceva i-ar fi putut determina pe acesti ucenici deznadajduiti sa mearga si sa sufere, ba chiar sa moara, pentru un Mesia ...

Bibliografie:

1. Josh McDowell & Bill Wilson -"El a umblat printre noi".

2. Josh McDowell & Bill Wilson -"Marturii care cer un verdict".

3. Josh McDowell & Bill Wilson -"Mai mult decat un simplu tamplar".

4. G. Campbell Morgan -"The Gospel according to Luke".

5. *** -"The New Testament recovery version".

6. J. Keller -"Si Biblia are totusi dreptate".

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • El Este Viu Cu Adevarat
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Anul redactarii:
2003
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 834 cuvinte
Nr caractere:
9 619 caractere
Marime:
19.79KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
inviere, duhul sfant
Predat:
la liceu
Sus!