Diavolul în Noul Testament

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Folosindu-se rau de libertatea lor si razvratindu-se impotriva lui Dumnezeu, din mandrie, o parte dintre ingeri au fost izgoniti din cer, ajungand astfel ingeri rai sau diavoli. Numele de ingeri rai li s-a dat deoarece ei nu voiesc si nu fac niciodata binele, ci numai raul.

Acestia poarta diferite numiri precum: demoni (Matei 8, 31); diavoli (Matei 4, 1); draci (Matei 11, 18); duhuri necurate (Matei 10, 1); duhuri rele (Apocalipsa 16, 14), iar capatenia lor se numeste: Satan (Matei 12, 26); Belzebul (Matei 10, 25), Lucifer, Veliar. Diavolului i se mai spune: ispititorul (Matei 4, 3); incepatorul rautatii, stapanul acestei lumi (Ioan 12, 31). Termenul grec inseamna calomniator, clevetitor si uneltitor (Efeseni 6, 11), redand termenul ebraic Satan, care inseamna potrivnic, vrajmas. Nu se stie, cand au cazut ingerii rai din starea lor originara, dar este de presupus ca nu indata dupa crearea lor. Pe temeiul cuvintelor Mantuitorului: Voi sunteti fii ai diavolului Acela de la inceput a fost ucigator de oameni si in adevar n-a stat (Ioan 8, 44), deducem ca ei au cazut mai inainainte de crearea omului, deoarece diavolul i-a ispitit pe protoparintii nostrii la pacat. Ingerii rai sau diavolii sunt fiinte personale si reale, ca si ingerii buni. Acestia nu sunt, deci, o iluzie a timpurilor vechi si intunecate, asa cum au afirmat unii oameni, sau o personificare a raului ce izvoraste din om, ci au o existenta reala si incontestabila. Noul Testament vorbeste foarte des de actiunea rau facatoare a diavolului asupra oamenilor, de aceea, Mantuitorul a dus o lupta inversunata impotriva lui, izgonind duhurile necurate din nenumaratii demonizati, facandu-i pe acestia sanatosi.

Astfel diavolul este amintit din primele pagini ale Noului Testament, pana la ultimele. Mai intai diavolul apare ca ispititor al lui Iisus Hristos indata dupa botezul Sau si inainte de inceperea activitatii Sale publice (Matei 4, 1 11; Luca 4, 2 13) pe care, dupa biruinta Sa, Domnul il alunga: > Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa I slujesti (Matei 4, 10; Luca 4, 8). Diavolul, totusi socotindu-se stapanitorul acestei lumi si al imparatilor ei (diavolul L-a dus pe un munte foarte inalt si I-a aratat toate imparatiile si slava lor. Si I-a zis Lui: Acestea toate Ti le voi da Tie, daca vei cadea inaintea mea si Te vei inchina mie. Matei 4, 8 9; Ioan 12, 31; 14, 30; 16, 11), lucreaza prin oamenii care se lasa ispititi de el, samanand certuri (Dusmanul care a semanat-o este diavolul Matei 13, 39; Luca 8, 12) intre ei, minciuni, clevetiri, paraciuni, rautati de tot felul si stricaciuni, rapiri, ucideri etc., ca sa-i piarda de la mantuire, din ciuda si invidie si sa-i faca partasi la osanda lui vesnica (Atunci va zice si celor de-a stanga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit divolului si ingerilor lui Matei ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Diavolul In Noul Testament
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 762 cuvinte
Nr caractere:
8 199 caractere
Marime:
15.16KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
diavol, Noul Testament
Predat:
la liceu
Sus!