Despre viața viitoare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

La moartea omului, trupul se desprte de suflet si se reintoarce in pamantul de unde a fost luat. Iar sufletul, insotit de ingerul sau pazitor, de alti ingeri buni si de duhuri necurate, se inalta direct la Dumnezeu si se infatiseaza inaintea Tronului Sau. Imediat dupa moarte are loc prima judecata a fiecarui suflet. Deoarece este facuta fiecarui om in parte, acesta se numeste Judecata particulara. In fata lui Dumnezeu, fiecare suflet isi va vedea atunci, ca intr-o oglinda, toate faptele pe care le-a facut in viata sa de pe pamant: bune si rele.

Totodata, ingerii buni, dorind mantuirea Lui, il vor apara aratand faptele lui bune. Iar duhurile necurate, voind pierzarea sufletelor, vor insista asupra faptelor rele facute de aceste in timpul vietii sale in trup.

In urma judecatii particulare, fiecare suflet este trimis in rai sau in iad, precum bogatul si saracul Lazar din pilda spusa de Iisus. Un alt loc sau o alta stare intre rai si iad nu exista.

Raiul este locul de odihna si de fericire negraita unde locuieste Dumnezeu impreuna cu toti ingerii si sfintii Sai. El se mai numeste cer, paradis ori sanul lui Avram.

Iadul este locul de chin cumplit al diavolilor si al celor ce l-au urmat si au facut voia lui. Acesta se mai numeste gheena, intunericul cel mai din afara, osanda vesnica, infern etc. Judecata particulara nu este definitiva, ci numai provizorie, pana la cea de a doua venire a lui Hristos, cand toti cei adormiti vor invia cu trupurile lor si va avea loc Judecata Obsteasca sau universala.

Inainte de cea de a doua venire a lui Hristos va avea loc sfarsitul lumii.

La porunca lui Dumnezeu, cerurile vor pieri cu vuiet mare, iar pamantul si toate lucrurile de pe el vor arde.

Atunci Hristos va veni pentru a doua oara in lume, insotit de ingeri, cu mare putere si stralucire.

La sunetul de trambita al ingerului, toti mortii vor invia. Iar trupurile celor care vor fi vii in momentul acela se vor schmba intr-o clipa si vor deveni ca si trupurile celor inviati din morti.

Universul intreg se va schimba: vor fi un cer nou si un pamant nou. Desi fiecare om va invia cu trupul pe care l-a avut in timpul vietii pamantesti, acesta va fi cu totul schimbat. Din trup stricacios sau muritor, la inviere se va transforma in trup nestricacios si nemuritor. Iar trupurile celor drepti vor fi pline de slava, putere si stralucire, asemenea trupului lui Hristos dupa Invierea Sa din morti.

Judecata obsteasca sau universala va incepe imediat dupa invierea mortilor. Aceasta se mai numeste si Judecata de Apoi, pentru ca are loc la sfarsitul lumii.

Judecata obsteasca este necesara, deoarece imediat dupa moarte fiecare suflet a fost judecat pentru faptele pe care le-a facut in timpul vietii sale pe pamanat. Insa faptele unui om nu inceteaza o data cu moartea lui, ci continua si dupa aceea prin urmarile lor asupra celor vii.

Un om care a facut numai bine in timpul vietii, si-a crescut copiii in frica lui Dumnezeu, a ajutat si a contribuit la binele omenirii, continua sa ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Despre Viata Viitoare
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
706 cuvinte
Nr caractere:
3 433 caractere
Marime:
9.20KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
viata, moarte
Predat:
la gimnaziu
Sus!