Comuniunea Cu Hristos

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Nemuritor, indestulat, frumos, placut vesel si fericit a creat si inzestrat Dumnezeu pe primul om, dar el prin incalcarea poruncii s-a prabusit din aceste inzestrari bogate, in lipsuri, suferinte, tulburari, primejduiri, nefericiri si in moarte. Adam si Eva prin neascultarea lor de Dumenzeu, au atras in multimea nefericirii lor pe toti urmasii lor, adica intreg neamul omenesc. La plinirea vremurilor, Dumnezeu milostivindu-se spre neamul omenesc, l-a readus la viata si fericirea statornica si vesnica prin trimiterea, Intruparea, activitatea Mesianica, Rastignirea si Jertfirea Fiului Sau, Dumnezeu Cuvantul. Acum i se da posibilitatea omului pacatos de a se intoarce la Dumnezeu asemenea fiului risipitor si sa se curete de pacate dupa randuielile Divine existente in Sfanta Biserica Ortodoxa, prin baia Botezului, prin Spovedanie si Sfanta Impartasanie.

Luati, mancati, Acesta este trupul Meu, Beti dintru Acesta toti, ca Acesta este Sangele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi alti se varsa spre iertarea pacatelor, Aceasta sa faceti intru pomenirea Mea sunt cuvintele Mantuitorului prin care ne cheama la Sfanta Liturghie sa reactualizam jertfa Sa prin care ne-a adus tuturor mantuire. Ne cheama sa ne intalnim cu El in mod real si sa-L primim intreg si viu. Si cum fara Sfanta Impartasanie nimeni nu se poate mantui, oricate fapte bune sau rugaciuni ar face in viata sa, participarea la Sfanta Liturghie nu este doar un dar nepretuit, facut de Dumnezeu, ci si o datorie, pentru fiecare crestin, de a fi alaturi de Hristos, de sfinti si heruvimi, de Maica Domnului care sunt prezenti in Biserica. Cand luam parte la Sfanta Liturghie trebuie sa ne aducem aminte ca Biserica este casa lui Dumnezeu de care se cuvine sa ne apropiem cu inima curata. Catehismul ortodox spune sa spalam trupul si sa curatim sufletul cu rugaciune, cu infranare de la pacate si cu impacare inimii, alungand din ea orice ura si vrajmasie, iar hainele curate si ingrijite, de sarbatoare, dar nu cu prea mult lux. La Impartasirea cu Trupul si Sangele Mantuitorului omul nu se poate duc fara a se pregati in mod special, pregatire ce se refera atat la trup cat si la suflet si consta din: marturisirea pacatelor, impacarea cu toti, post si citirea rugaciunilor pregatitoare pentru impartasirea cu vrednicie.

Pocainta, marturisirea pacatelor, este o intoarcere de la viata nefireasca la cea fireasca, de la viciu la virtute, de la diavol catre Dumnezeu.

Aceasta intoarcere se face cu multa osteneala si nevointa. Sa uram rautatea atat de mult, incat sa putem zice si noi ca David: Nedreptate am vazut si m-am scarbit si sa iubim binele si poruncile lui Dumnezeu atat de mult incat sa putem spune ca Psalmistul: Iar Legea Ta am iubit cat sunt de dulci gatlejului meu Cuvintele Tale. Mai mult decat mierea sunt gurile mele Buna este mie Legea gurii Tale, mai vartos decat mii de aur si de argint pentru aceasta am iubit poruncile Tale mai mult decat aurul si topazul ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comuniunea Cu Hristos
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
891 cuvinte
Nr caractere:
3 800 caractere
Marime:
8.57KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
Hristos, dumnezeu, comunicare
Predat:
la gimnaziu
Sus!