Relație școală - părinți de etnie rromă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cu siguranta "legatura dintre mediul scolar si cel familial", colaborarea dascalilor cu parintii, sunt factori care pot determina pozitiv sau negativ performantele scolare ale elevilor.

Acest aspect este intarit de contextul actual cand parintii sunt foarte preocupati de problemele familiale, profesionale sau sociale, neputand urmari evolutia copiilor.

Din propria experienta si din convingere in acelasi timp, pot afirma ca o colaborare intre parinti si invatatori poate ameliora randamentul scolar si conduita elevilor in clasa, dar si in afara scolii.

Niciodata nu este bine sa cataloghezi parintii "ca fiind lipsiti de interes", fara un suport plauzibil.

Buna colaborare a parintilor cu scoala se datoreaza in primul rand intelegerii de catre acestia a criteriilor de evaluare utilizate la scoala, sarcina ce revine categoric invatorului, astfel incat parintii sa se simta parteneri in actiuni, participanti activi si nu simpli auditori.

Sunt convinsa ca atat conditiile materiale cat si sprijinul in procesul de invatare al familiilor rome , sunt net inferioare celor pe care le pot oferi copiilor parintii ne-romi, DAR profesionalismul invatatorului poate rupe aceste bariere (vorbesc din experienta proprie), prin stabilirea unei comunicari reale, pornind de la intelegerea reciproca a punctelor de vedere. In multe cazuri poate interveni si un mediator scolar.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Relatie Scoala - Parinti de Etnie Roma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
593 cuvinte
Nr caractere:
3 370 caractere
Marime:
8.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Psihopedagogie
Tag-uri:
scoala, invatator, etnie roma
Predat:
la facultate
Materie:
Psihopedagogie
Sus!