Metodologia Elaborării unui Curriculum

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Conceptul de "curriculum" ramane in prezent unul din cele mai controversate in teoria educationala si unul din cele mai ambigue in practica educationala. De altfel, in timp, el a fost acceptat,respins, operationalizat in modalitati diferite, inteles si utilizat necorespunzator, generator chiar al unei mode s.a.m.d.

Etimologia conceptului "curriculum" se afla in limba latina, in caretermenul "curriculum" are semnificatii multiple, insa relativ apropiate: "alergare", "cursa","parcurgere", "drum".

Termenii de referinta, termenii-nucleu ai curriculum-ului sunt disciplina de invatamant si programul de studii. In jurul lor se configureaza problematica de cercetare a curriculum-ului, derivata din varietatea unghiurilor de investigatie: componente structurale, procese fundamentale, surse,determinari, conditionari, forme de organizare, diferentieri curriculare, scopurile cercetarii etc.In literatura pedagogica actuala nu exista inca un consens privind definirea conceptului de curriculum. Totusi, majoritatea definitiilor actuale incorporeaza cateva elemente definitorii comune:

-curriculum-ul reprezinta ansamblul documentelor scolare care fac referire la continuturile activitatilor de predare -invatare;

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Metodologia Elaborarii unui Curriculum.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 482 cuvinte
Nr caractere:
8 765 caractere
Marime:
20.06KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Psihopedagogie
Tag-uri:
elaborare, Pedagogie
Predat:
la facultate
Materie:
Psihopedagogie
Sus!