Evaluarea în Educația Copiilor cu Nevoi Speciale

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Introducere p. 3
Evaluarea procesului de învăţare şi a intervenţiilor p. 4
1. Măsurare şi evaiuare p. 4
2. Funcţiile măsurării şi evaluării p. 5
Natura şi rolul evaluării în educaţia specială p. 6
Tipuri de evaluare p. 7
Moduri de evaluare p. 9
Concluzii p.12

Extras din referat:

Introducere

În educația copiilor cu nevoi speciale trebuie sa vorbim în primul rând de un plan de servicii personalizat, care este util pentru planificarea şi coordonarea serviciilor individuale ce vizează asigurarea continuităţii, complementarităţii şi calităţii serviciilor, ca răspuns la cerinţele multiple şi complexe ale elevului.

În urma acestui plan, se stabilesc cu precizie strategia și obiectivele ce trebuiesc atinse în urma întregului program de integrare.

Pentru fiecare dintre obiectivele alese, trebuie elaborată strategia de intervenţie şi de învăţare. Strategia de intervenţie este un ansamblu de acţiuni organizate pentru a favoriza atingerea unui obiectiv. Strategia de învăţare este un mod de a selecţiona informaţii, de a le organiza, de a le memora şi un mod de utilizare pentru a răspunde eficient diverselor situaţii. înainte de a alege aceste strategii, trebuie identificate obstacolele ce pot împiedica atingerea obiectivului şi trebuie prevăzute soluţii de contracarare a acestora.

Odată stabilite aceste obstacole, se va decide cine va efectua intervenţiile, când şi cum vor fi aplicate.

Pentru fiecare dintre obiectivele de învăţare vizate, trebuie prevăzut un mecanism permanent de măsurare în orice moment al progresului făcut de elev, care va indica dacă obiectivul a fost atins sau nu. în acest scop, trebuie creat un registru al rezultatelor învăţării ce permite culegerea datelor evaluării/Cu ajutorul acestui mecanism de evaluare, în funcţie de progresele făcute, se vor putea modifica intervenţiile în direcţia necesară.

Evaluarea trebuie să permită atât aprecierea gradului în care elevul poate realiza sarcina şi a atins obiectivele învăţării, cât şi eficienţa strategiilor de intervenţie utilizate.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Evaluarea in Educatia Copiilor cu Nevoi Speciale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
2 561 cuvinte
Nr caractere:
13 740 caractere
Marime:
16.54KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Psihopedagogie
Predat:
la facultate
Materie:
Psihopedagogie
Sus!