Omul De Lângă Tine

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Este fiinta cu care imparti, la un moment dat, acelasi aer, care este animata ca si tine, de anumite idealuri, are impliniri de infaptuit, probleme de rezolvat.

Langa el te-a aliniat intamplarea pentru a parcurge, umar la umar, o cale mai lunga sau mai scurta din existenta ta.

Cu el stabilesti anumite relatii, in fata lui vrei sa apari intr-o lumina cat mai favorabila, sa te afirmi. Uimirea, bucuria, intristarea, chiar invidia lui iti intensifica trairea sufleteasca pe care o ai la un moment dat. Colegii tai de clasa, acest grup reprezinta, pentru tine, lumea. Esti ancorat in mijlocul acestei colectivitati care te pretuieste sau te ignora, dar care marsaluieste, impreuna cu tine, pe calea frumoasa a invataturii.

Si atunci, de vreme ce oricum parcurgem viata in coloane, mai mari sau mai mici, chiar in spatiul aceleiasi zile, in sanul familiei, la scoala, in societate, de ce sa nu o facem cu eleganta? Colegul tau face parte din lumea ta si nu trebuie tratat cu aroganta, infumurare, lipsa de intelegere si in nici un caz cu indiferenta. Vestejindu-l sau lovindu-l pe el iti umbresti propriul tau univers.

Ai invatat ce inseamna conduita pozitiva mai intai de la parintii tai apoi de la educatoarea ta si de la invatatoarea ta.

Comportarea noastra sa fie caracterizata prin simplitate si omenie, prin curaj in situatiile limita ce se pot ivi si prin munca ce conduce la obtinerea rezultatelor bune.

Acestea sunt caile ce pot defini o viata de elev traita frumos.

Fiecare dintre noi isi are istoria sa, pe care si-o scrie in fiecare zi, pagina cu pagina, prin tot ce gandeste, prin tot ce spera si, mai ales, prin tot ce infaptuieste.

Trebuie sa fim cuviinciosi, binevoitori, toleranti, recunoscatori, politicosi, in genere trebuie sa fim buni, pentru a ne face cu adevarat viata mai frumoasa, mai buna.

Respecta-te pe tine insuti, caci, daca nu, respectul pe care-l dai altcuiva nu are nici o valoare.

Pune-ti ordine in stradaniile zilelor tale; daca nu, cei dragi tie vor fi cuprinsi in cursa propriei tale confuzii.

Cinsteste-ti sufletul, ai calm si intelepciune, mediteaza ca esti o parte din omenire, din insasi viata, din materie, din toate stelele si din eternitate.

Numai atunci frumoasa si perfecta ordine din propria ta fiinta, poate da firului vietii acea noua bunatate, intelepciune sau frumusete care hotaraste ziua de maine. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Omul De Langa Tine
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
497 cuvinte
Nr caractere:
2 177 caractere
Marime:
7.74KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Psihologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!