Manipularea Publicului Larg

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In ultimul secol, tehnologia a devenit un element cheie al societatii unane, evolutia sa fiind una din principalele preocupari ale oamenilor in general. Pe langa efectele positive ale acestei dezvoltari, obsservam si o evolutie puternica a materialismului tehnologic in detrimentul dezvoltarii spirituale. Din ce in ce mai des unele aspecte ale acestei culturi industriale care ne fac sa sintim ca una dintre trasaturile cheie cu care a fost inzestrat omul de la Dumnezeu este lezata: liberul arbitru.

Mecanismul de alterare a mintii se bazeaza pe tehnologia purtatoarei subliminale: Spectrul Imprastiat de Sunete Tacute (SSSS), numit uneori si S-quad sau Squad. Acest principiu a fost dezvoltat de catre Dr. Oliver Lowery din Norcross SUA. Acest sistem este decrat ca un sistem militar sau de introducere a emotiilor pozitive, dar aceasta perspective nu este atat de restransa. Presedintele companiei Silent Sounds Inc. declara intr-o scrisoare din 13dec 1996: . (1) Aceasta problema nu este insa atat de recenta. In anii 60 -70 se vorbea de un numar mare de tineri care se presupunea ca s-au sinucis din cauza mesajelor subliminale transmise de muzica pe care o ascultau. Tendinta de suicid nu este insa singura transmisa de aceste mesaje: un exemplu concret ar fi cel al tehnicii redarii inverse, in cazul formatiei Queen. Este voba aici de melodia Another one bites to dust care redata invers pe un disc vinil ar suna astfel: Start to smoke cocain. Cu referire concreta dar fara insa a generaliza, putem aduce in discutie rock-ul si curentul hipiot. Totodata in unele melodii rock ale unor formatii mai vechi si mai ales contemporane mesajele subliminale au o puternica tenta satanista. Este cunoscut chiar ca faimosul Alice Cooper, pe numele sau adevarat Vincent Fournier a participat cu ani in urma la un ritual satanist in timpul caruia corpul sau a fost ocupat de un spirit al satanei. Alice Cooper declara: Spiritul mi-a vorbit. Mi-a promis mie si formatiei mele glorie, stapanire universala in muzica rock si bogatie. Singurul lucru care mi-a cerut in schimb era sa-i las corpul meu ca sa fie stapanit de acest spirit. Identitatea mea noua era declarata in adunare. M-am recunoscut universal. (Cirus, 19. 12. 78). Aceste mesaje nu sunt percepute direct, constient ci patrund in subconstientul tintei unde sunt decodificate in zile, luni sau chiar ani, in functie de cum a fost creat mesajul. Un aspect important ar fii acela ca limba in care este transmis mesajul nu are importanta, subconstientul avand capacitatea de a traduce semnalul, indiferent de limba.

Se pare ca exista doua metode folosite in asemenea sisteme. Una se refera la introducerea directa a microundelor in creierul subiectului, pentru operatiuni de la distante mici. Cealalta, ca in descrierea de mai sus foloseste frecvente folosite usual in radio sau televiziune.

Ca paravan pentru studiul efectiv al acestor tehnologii este pus scopul medical al acestora: printe alte efecte positive sustinute de ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Manipularea Publicului Larg
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 392 cuvinte
Nr caractere:
7 290 caractere
Marime:
14.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Psihologie
Tag-uri:
manipulare, persoane
Predat:
la liceu
Sus!