Forța Gândirii Pozitive

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Televiziunea romana vrea sa ne obisnuiasca cu economia energetica. Solutia, prin reclame platita de ,,baietii destepti" sau ,,baietii veseli de la RoGazPromt" ca sa-si justifice scumpirile, nu este insa cea mai rationala. Cica: ,,copii nascuti in noiembrie 2007 vor ilumina peste 50 ani palatele lor ocazional cu un singur bec, si vor dardai din greu spre a se incalzii.

Probabil se refera la copii nascuti in familiile Trainiceanu, Brigoana, a dalmatianului (patat de petrolul vandut) sau similare. Sa le fie de bine. Le doresc din toata inima cele presupuse de TVR. As sugera sa si moara de foame (vezi Maltus cu teoria lui).

Poporul Europei (inclusiv aceea comuna) al Asiei, al Africii si al celor 2 Americi o vor duce mai bine decat se traieste acum in Suedia. Bine inteles ca am inclus pe Mos Ioan Roata si Tata Vasilica in poporul Europei. Da! ei vor trai bine peste 50 ani datorita faptului ca anumite familii de pe glob vor tremura in frig ca asa vrea TVR.

De ce Suedia?

In primul rand fiindca are astazi cel mai ridicat nivel de trai.

Apoi pentru ca tot omul nu face risipa. Sufla in lumanare cand nu ii mai este necesara dar nu stinge focul in soba cand aeriseste camera.

Nu trebuie neglijat faptul ca, din pruncie, invata biblia, cartea de Legi si cartea de cantece. Caragiale, la 50 ani, folosea doar Biblia si Mersul Trenurilor, suficient pentru cultura sa. Si a fost cosgocea Caragiale nu o oarecare tata habotnica nestiutoare de carte.

Ce-ar fi daca, de maine, am incepe sa zambim mai mult? Ce-ar fi daca, in loc sa asociem o zi ploioasa cu ceva trist si mohorat, am auzi in picaturile de ploaie ce cad in geam una dintre cele mai frumoase melodii ale naturii? Ce s-ar intampla daca ne-am trezi dimineata cu gandul ca va fi o zi excelenta din toate punctele de vedere, chiar daca ne simtim coplesiti de problemele cotidiene de acasa si de la serviciu?

Toate trec, si intr-un fel sau altul, mai devreme sau mai tarziu, toate isi gasesc o rezolvare. Si de ce nu, o rezolvare in bine, daca asa ne dorim si credem din toata fiinta. Chiar credem ca suntem rezultatele gandurilor noastre. Ca singuri ne facem norocul sau cum spune o vorba din popor ,,asa cum iti asterni, asa dormi". Pentru ca in spatele actiunilor noastre ca indivizi, sta puterea incomensurabila a gandurilor... a gandurilor care ne determina in fiecare moment sa luam o decizie si nu alta. Pe tot parcursul drumului catre atingerea oricarui obiectiv, trebuie sa existe certitudinea ca lucrurile vor lua intorsatura favorabila noua.

Legendara poveste a Pandorei

Cu totii ne amintim legendara poveste a Pandorei, printesa din Grecia Antica. Ea a primit in dar o cutie misterioasa din partea zeilor si i s-a spus ca nu trebuie sa deschida niciodata acest dar. Intr-o zi, cop1esita de curiozitate, Pandora a deschis cutia si astfel a adus lumii marile nenorociri: bolile, relele, nebunia. Totusi, un zeu milos

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Forta Gandirii Pozitive.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
759 cuvinte
Nr caractere:
3 830 caractere
Marime:
8.76KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Psihologie
Tag-uri:
gandire, efectul placebo
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!