Construcția aurică a ființei umane

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Existenta aurei a fost cunoscuta, sub diferite denumiri, de toate vechiile civilizatii.

- hindusii -> corpul pranic

- chinezii -> corpul qi

- grecii -> prenina => suflul vietii

- vechii evrei -> nephlesh

- egiptenii -> Ka

Aura a primit cel putin 90 de denumiri moderne dintre care cele mai cunoscute sunt camp bioenergetic sau bioplasmatic.

Din punct de vedere magnetic, aura se prezinta ca un invelis luminos al corpului fizic, avand forma unei cochilii ce scade in dimensiune din zona capului la zona picioarelor.

Ea este considerata forta vitala a vietii. Este formata din radiatii colorate ce provin din corp. Culorile sunt un infinit de nuante si variaza, trecand prin toate culorile curcubeului.

Aura reprezinta campul de energie care inconjoara orice forma de materie. Orice structura atomica are o aura, un camp energetic ce o inconjoara. Fiecare atom din orice substanta este alcatuit din electroni si protoni aflati in continua miscare. Acesti electroni si protoni reprezinta vibratii de energie electrica si magnetica care formeaza aura. Datorita structurii atomice, orice forma materiala, insufletita sau nu, poseda campuri energetice.

Stiinta moderna sustine ideea comform careia orice corp uman este alcatuit din campuri energetice printre ale caror emanatii

de energie sunt si campuri magnetice, sonore, calorice, luminoase si electromagnetice. Unele dintre aceste campuri sunt generate din interiorul corpului iar altele sunt primite din afara si transformate de catre corp.

Cercetatori ai campurilor de energie:

- Paracelsus

- Lichtenberg

- Luigi Galvani

- William Crookis care in 1876, studiind

descarcarile electrice in tuburi cu gaze rarefiate publica urmatoarele concluzii:

" Fenomenele din aceste tuburi dezvaluie fizicii o lume noua, o lume in care materia poate exista in a patra stare."

In 1923 Langmuir defineste aceasta a patra stare de agregare a materie ca fiind plasma.

Cercetarile asupra starilor de plasma din lumea vie au fost continuate de catre: Josef Zon, Griscenco, Iniusin, Adrian Patrut etc.

La inceputul secolului 20 s-a obtinut vizualizarea aurei umane pe un ecran special inventat de Walter Kilner, conceput pentru vizualizarea aurei in scopuri de diagnosticare. El a observat ca o persoana privita printr-un ecran special releva, in conditii de semi-obsuritate, o aura ovala, predominant de culoare gri.

Emisia energetica a unor segmente ale corpului uman a fost provocata si inregistrata pe o pelicula fotografica de catre sotii Kirlian.

Exista multe dispozitive electronice care pot masura campul energetic ce inconjoara corpul uman. Cu ajutorul unor instrumente pe care fiecare le poate construi si utiliza ( bagheta fantanarului si pendulul ), putem determina - cu mare precizie - dimensiunile si forta propriului nostru camp auric. Este vorba despre instrumente specifce stiintei numite radiestezie ( o metoda de divinatie utilizata pentru determinarea radiatiilor energetice).

Bagheta fantanarului si pendulul isi au originea in vremuri stravechi. Ele reprezinta mijloace de comunicare cu subconstientul

individului amplificand vibratiile cu rol in comunicarea dintre constiinta superioara a individului si acesta.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Constructia aurica a fiintei umane.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 609 cuvinte
Nr caractere:
9 431 caractere
Marime:
16.74KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Psihologie
Tag-uri:
fiinte umane, aura, civilizatii
Predat:
la liceu
Sus!