Compatibilitatea dintre om și animale pe baza zodiilor, clasificarea zodiilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Este cunoscut faptul ca un om se intelege mai bine cu un anumit animal decat cu altul; cei care au mai multe animale stiu acest lucru foarte bine. Ceea ce nu se stie insa (sau se stie foarte putin) este ca aceasta (ne) intelegere dintre stapanul animalului (sau alte persoane) si animalul respectiv are la baza (in) compatibilitatea dintre zodiile celor doi, aproximativ la fel ca in relatiile interumane. Astfel, daca omul este in zodia: 1. Berbecului, atunci animalul trebuie sa fie in Berbec sau Leu. 2. Taur, atunci animalul trebuie sa fie in Taur sau Scorpion. 3. Gemeni, atunci animalul trebuie sa fie in Fecioara sau Balanta.

4. Racului, atunci animalul trebuie sa fie in Scorpion, Peste. 5. Leului, atunci animalul trebuie sa fie in Berbec, Peste. 6. Fecioarei, atunci animalul trebuie sa fie in Gemeni sau Capricorn. 7. Balantei, atunci animalul trebuie sa fie in Gemeni sau Scorpion. 8. Scorpionului, atunci animalul trebuie sa fie in Rac sau Capricorn. 9. Sagetator, atunci animalul trebuie sa fie in Sagetator sau Varsator.

10. Capricornului, atunci animalul trebuie sa fie in Fecioara sau Scorpion. 11. Varsatorului, atunci animalul trebuie sa fie in Leu sau Sagetator.

12. Pestilor, atunci animalul trebuie sa fie in Rac sau Scorpion. Dupa elemente - Foc: Berbec, Leu, Sagetator.

Cuvinte cheie: actiune, impuls, realizare.

Caracterizare: pasiune, energie, ardoare, se aprind pentru o idee sau un sentiment. Sunt semne entuziaste, vulcanice, increzatoare in viata. Traiesc intr-o ardere continua, pana la neglijarea propriei securitati si sanatati.

- Aer: Gemeni, Balanta, Varsator.

Cuvinte cheie: intelect, comunicare, difuziune.

Caracterizare: dinamism, intelectualitate, comunicare. Multa gandire si acumulare de cunostinte. Sunt semnele cele mai vorbarete.

- Apa: Rac, Scorpion, Pesti.

Cuvinte cheie: emotivitate, intuitie, poezie.

Caracterizare: sensibilitate, receptivitate, emotivitate. Capabile de compasiune sau de ura in aceeasi masura. Romantici, familisti, au un spirit de artist.

- Pamant: Taur, Fecioara, Capricorn. Cuvinte cheie: materializare, posesiune, analiza.

Caracterizare: fermitate, simt practic, materialism, conservatorism. Nu se multumesc de obicei cu jumatati de masura. Au un inalt simt practic, de obicei cred numai in ce vad. Observatie - Acestea au corespondenta in psihologie prin cele patru tipuri: foc = coleric, aer = sanguin, apa = flegmatic, pamant = melancolic. Se mai pot clasifica si dupa temperatura si umiditate: foc = cald-uscat, aer = cald-umed, apa = rece-umed, pamant = rece-uscat. De asemenea, cele patru functii ale constiintei dupa Jung, au corespondente in aceste patru tipuri de semne zodiacale: Intuitia = semne de foc; Gandirea = semne de aer; Sentimentul = semne de apa; Senzatia = semne de pamant. Dupa paritate - Cardinale (mobile, de inceput): Berbec, Rac, Balanta, Capricorn. Caracterizare: initiativa, ambitie, exteriorizare, stiu ce vor, actiune, elan.

Observatie: Semnele cardinale sunt cele mai ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Compatibilitatea Dintre Om Si Animale Pe Baza Zodiilor Clasificare Zodiilor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
4 680 cuvinte
Nr caractere:
25 004 caractere
Marime:
95.91KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Psihologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!