Previzualizare referat:

Cuprins referat:

CAP.I. Definitia carierei pg.3
CAP.II. Etapele planificarii carierei pg.4
CAP.III. Cum ajungi la o cariera de succes? pg.5
III.1. Autocunoasterea
III.2. Fixarea unor obiective profesionale realiste
III.3. Consecventa
CAP.IV. Managementul carierei pg.6
CAP.V. Consilier de cariera pg.6
CAP.VI. Piata muncii pg.8
CAP.VII. Care sunt cerintele angajatorilor din domeniul constructiilor si imobiliar?(exemple) pg.9

Extras din referat:

CAP. VI. Piata muncii. pg. 8 CAP. VII. Care sunt cerintele angajatorilor din domeniul constructiilor si imobiliar? (exemple). pg. 9 1. Definitia carierei Pentru a defini cariera trebuie sa avem in vedere: contributia individului la dezvoltarea propriei cariere; contributia organizatiilor in care evolueaza; contextele pe care le intersecteaza; calitatea legislatiei specifice si maniera de aplicare a acesteia.

Cariera este o succesiune de activitati si pozitii profesionale pe care o persoana le atinge, ca si atitudinile, cunostintele si componentele asociate, care se dezvolta de-a lungul timpului. Sunt trei elemente importante pentru a intelege ce este aceea o cariera: A. Cariera este un proces dinamic in timp, care are doua dimensiuni: Cariera externa succesiunea obiectiva de pozitii pe care individul le parcurge in timp Cariera interna interpretarea pe care o da individul experientelor obiective prin prisma subiectivitatii sale B. Cariera presupune interactiunea intre factorii organizationali si cei individuali. Perceptia postului ca si pozitia adoptata de catre individ, depind de compatibilitatea intre ceea ce concepe individul potrivit pentru sine (aptitudini, nevoi, preferinte), si ceea ce reprezinta postul de fapt (constrangeri, oportunitati, obligatii). C. Cariera ofera o identitate ocupationala; profesia, pozitia ocupata, organizatia in care lucreaza fac parte din identitatea individului. Oamenii sunt diferiti intre ei dar, in acelasi timp, putem determina si lucruri pe care le au in comun. Utilizand sisteme de clasificare se pot identifica asemanari si diferentieri in orientarea carierei. Orientarea carierei este deci, acel tipar relativ stabil al talentelor, valorilor, atitudinilor si activitatilor ocupationale. Orientarea carierei a unui individ este importanta atunci cand o raportam la profesia pe care acesta o are. Din compatibilitatea celor doua rezulta consecinte importante pentru individ, pentru comportamentul si atitudinile sale la serviciu, cat si pentru starea sa de echilibru si satisfactie. Este esential ca individul sa isi aleaga cu atentie profesia; trebuie sa se gandeasca pe termen lung ce ar insemna mai concret, care sunt activitatile specifice, tipurile de organizatii, oportunitatile, posibilitatile de a-si valorifica potentialul natural; este posibil sa existe o diferenta intre perceptia despre ce inseamna profesia respectiva din afara, si ceea ce presupune de fapt.

1. Autocunoastere - Personalitate si atitudini Aptitudini si realizari Cunoastere si stil de invatare Valori Interese Spirit intreprinzator 2. Cercetari cu privire la profesie - Cautare de informatii Interviu de documentare Practica si voluntariat Experienta practica Tendintele profesiei 3. Luarea deciziei - Obiective de cariera Obiective personale Servicii prestate pentru ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cariera
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 738 cuvinte
Nr caractere:
15 493 caractere
Marime:
19.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Psihologie
Tag-uri:
cariera, perspectiva
Predat:
la facultate
Materie:
Psihologie
Sus!