Biografie John Carlyle Raven testare psihologică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

John Carlyle Raven s-a născut în dată de 28 iunie 1902, la Londra. La numai 21 de ani, în urmă decesului tatălui sau, acestuia îi revine rolul de a se îngriji de mama și cele două surori ale sale. Dată fiind situația, acesta hotărăște să mărească casă familiei sale, iar camerele nou contruite să le ofere spre închiriere, în speranța că poate locatarii se vor căsătorii cu surorile sale și astfel situația le va fi ușurată, lucru care s-a și întâmplat de altfel cu unul dintre chiriasi.

In pofida acestei situații și a descurajării venite din partea profesorilor-descurajare izvorâtă din dyslexia de care J.C. Raven suferea, acesta continuă să-și dezvolte și alimenteze pasiunea și interesul pentru psihologie și hotărăște să devină profesor la o școală pentru copii cu dizabilități pentru a-și putea susține din punct de vedere financiar studiile.

Aparent, în perioada în care a fost profesor, acesta a formulat și verificat multe dintre observațiile sale privind comportamentul uman.

Studiile în psihologie, le-a început la “Kings College”- Anglia, cu Francis Aveling, în 1928. După absolvire, acesta devine apropiat al lui Charles Spearman, apropiere care devine la scurt timp după absolvirea studiilor de licență o pârghie spre a-l cunoaște pe Lionel Penrose căruia îi devine asistent. În această perioada, el o cunoaște pe cea ce avea să îi devină soție și asistență- Mary Elizabeth Wild.

Penrose a fost un genetician ce a efectuat o investigație a originii genetice și de mediu a deficienței mintale. Acest studio a presupus administarea testelor - Stanford-Binet Intelligence Scales- tuturor părinților și fraților de copii identificați că fiind deficienți mintali de către sistemul școlar.

Lui Raven, testele i s-au părut dificil de aplicat în case, școli și locuri de muncă, dat fiind faptul că de multe ori era zgomot prea mare, alteori prietenii și părinții doreau să asiste și nu existau spatii special create pentru aplicarea testelor, astfel că identificat nevoie apariției și aplicării unui test bazat pe cunostiinte teoretice.ce era ușor de interpretat și analizat.

Așadar, Raven începe să dezvolte testele ce urmau să testeze capacitatea educativă- de a face- și capacitatea de reproduce cele învățate anterior. Astfel că această capacitatea educativă a fost prima oară măsurată cu ajutorul testului RPM- Matricea progresivă, iar capacitatea de a reproduce a fost măsurată printr-un test de vocabular denumit ulterior MHV.

Dezvoltarea și construtia practic a testului RPM este ulterior descria în disertația să din 1936. Se constată deci că Raven a fost unul dintre puținii care au apreciat importantă devoltarii unor teste ale cărui dificultate trebuia să fie aceeași pentru toate persoanele, indiferent de nivelul particular de abilități. În ideea de a demonstra acest fapt, Raven a definit și trasat “Teoria răspunsului la item”.

Prima versiune a “Testului Matricii Color” și “Matricea progresivă standard” au fost pentru prima oară publicate in 1938.

Matricea progresivă

standard, a apărut după cel de al 2 lea război mondial, când nivelul de

analfabetism era uriaș, iar numărul persoanelor ce trebuiau testate la fel.

Astfel că Raven a produs o versiune specială de doar 20 de minute, pentru militari,

iar absența oricărei dependențe de limba vorbită a facilitat aplicarea testului

în sisteme militare din întreagă lume.

Deși J.C. Raven nu a făcut nici o altă lucrare asupra naturii educației, acesta a încercat să extindă și dezvolte interesul în domeniu creând un cadru teoretic numit :“Principles of Individuation and Coordinates of Conduct.”. Acesta lucrare a fost considerată a fi cea mai importantă contribuție a sa în psihologie. În paralel, acesta a continuat să lucreze cu testele de vocabular, pe care le-a perceput că fiind o unealtă în studierea funcționarii minții.

Este important de asemenea de observant faptul că uneori, Raven se folosea de propria persoană pentru a exemplifica teorii sau descrieri ale anumitor comportamente. De exemplu, el a scris:

“Pentru mine, cuvintele nu sunt mai mult decât vehicule de comunicare.[…]Spațiul și timpul sunt locații și direcții în care cred că evenimentele se întâmplă. Există alte locații și direcții la care mă pot gândi. Există, de exemplu, locația conștiinței între conștiința interioară și percepția exterioară. Sunt, de asemenea, conștient de faptul unele lucruri îmi plac și altele îmi displac. Măsură în care mă bucur sau nu de anumite lucruri, poate varia în intensitate, dar este întotdeauna prezența[…]” [i]

Bibliografie:

1.Manual for Raven's Progressive Matrices and Vocabulary Scales - Raven, J., Raven, J. C., & Court- 1998

2. What is a clinical psychology? Bulletin of the British Psychological Society- 1950

3. http://www.johnraven.co.uk/

4. Court, J., & Raven, C. J. (2001). A Researcher's Bibliography for Raven's Progressive Matrices and Mill Hill Vocabulary Scales. Obtainable in hard copy and disk format from Mrs. C. J. Raven, 22 Woodplumpton Lane, Broughton, Preston, Lancs. PR3 5JJ, UK.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • John Carlyle Raven.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 194 cuvinte
Nr caractere:
6 272 caractere
Marime:
22.96KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Psihologie
Predat:
la facultate
Materie:
Psihologie
Sus!