Acte accidentale pierderi și imposibilitatea temporară de a găsi obiecte

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Toate actele accidentale recunosc adeseori drept cauza o dorinta subconstienta de a le pierde, de a le uita, deteriora, tendinta nascuta fie din dorinta de a avea un obiect nou, mai frumos, acesta fiind prea uzat, fie din cauza ca-l avem de la o persoana displacuta de la care insa l-am primit din obligatii sociale, fie din cauza asociatiei ce o are acel obiect cu stari neplacute pe care ni le evoca prezenta lui. Dorinta asta o inabusim fie din cauza ca ne-ar costa prea scump cumpararea unui obiect nou, fie ca suntem siliti sa-l pastram, avand nevoie de persoana displacuta care ni l-a oferit.

In orice moment insa de cea mai mica preocupare sau de conditii psihofiziologice ce ne-ar distrage atentia catusi de putin, aceste obiecte vor fi cele pe care le vom pierde, uita, deteriora. Dorinta inconstienta se va satisface prin slabirea atentiei.

Un servitor, care va sparge, va strica mereu obiectele stapanului, adesea recunoaste drept cauza o neindemanare, distractie, dar acestea la randul lor nu se datoreaza decat unei lipse de afectiune, unei rele vointe inconstiente fata de stapanul sau.

Adeseori ne miram cum de nu gasim un obiect pe care noi insine cu mana noastra l-am pus bine. In fond nu este decat dorinta de al pune intr-adevar asa de bine ca sa nu-l mai gasim, dorinta ce cunoaste adesea acelasi motiv de contravointa inconstienta.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Acte Accidentale Pierderi Si Imposibilitatea Temporara De A Gasi Obiecte
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
239 cuvinte
Nr caractere:
1 207 caractere
Marime:
3.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Psihologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!