Abuzul Sexual

Previzualizare referat:

Extras din referat:

În S.U.A, aproximativ una din patru tinere fete sufera un abuz sexual, fiind victima unei molestari, unui viol sau incest. Mai putin de jumatate dintre aceste cazuri sunt raportate medicului sau altor organe competitive. Toate victimele sufera o trauma semnificativa, care poate fi vindecata doar prin tratament medical adecvat si prin interventia autoritatilor legale. Deseori, dezgustul fata de cel care a comis abuzul se însoteste de un sentiment de frica intensa. În rezolvarea acestor cazuri, cu o mare încarcatura emotionala, medicii, avocatii si serviciile de asistenta sociala trebuie sa conlucreze pentru colectarea datelor si pentru rezolvarea cazurilor. Scopul este de a asigura revenirea victimei la o stare de normalitate, dar, în acelasi timp, de a identifica si a pedepsi pe cel care a comis abuzul, protejând astfel victima si întreaga comunitate.

Victimele unui viol se prezinta, de obicei, imediat dupa incident, în timp ce acelea care au fost molestate sau supuse unui incest sunt identificate uneori dupa luni sau chiar ani de la comiterea abuzului, din cauza lipsei unor traume fizice, care sa poata fi rapid diagnosticate.

Violul presupune ca violatorul sa foloseasca forta, iar victima sa se opuna activ pâna în ultimul moment.

De fapt, înca mai este foarte raspândita convingerea ca daca o femeie nu se opune activ, ea nu a fost violata.

Violul se defineste ca fiind o “cunoastere carnala” a femeii într-o masura mai mica sau mai mare, fara acordul acesteia, prin impunerea fortei, prin frauda sau provocând teama femeii.

Întelegerea definitiei legale a termenului de viol este neaparat necesara. Cunoasterea carnala poate însemna un act sexual complet cu ejaculare seminala sau orice penetratie cât de usoara a organului genital feminin de catre organul genital masculin chiar fara emisiunea de lichid seminal.

Pentru a putea vorbi despre viol, trebuie ca una dintre parti sa se opuna actului sexual sau ca cel agresat sa fie minor. Vorbim despre viol si atunci când persoana supusa acestui ace sexual a fost în prealabil drogata, adormita sau este incompetenta mintal.

Orice forma sau grad de intimidare arata ca violatorul nu a obtinut asentimentul victimei.

Incestul este un delict sexual, care apare atunci când agresorul si victima sunt înruditi si nu ar putea sa se casatoreasca legal. Din cauza naturii sale, incestul deseori nu este raportat si este dificil de dovedit. Din pacate, incestul si moletarea intrafamiliala sunt probabil, cele mai frecvente forme de abuz sexual asupra copilului.

Incidenta reala a actelor sexuale în care victimele sunt copii este dificil de evaluat din cauza lipsei unei statistici la nivel national. Majoritatea cazurilor de incest au loc între tatal vitreg si fiica vitrega.

Pedofilia implica adeseori un contact sexual neviolent cu un copil, realizat de catre adult si consta în manipularea organelor sexuale, admirarea si stimularea lor orala si genitala.

Violatorul si cel care comite acte de molestare este deseori descris psihologic ca o persoana cu tulburari sexuale, mentale sau ca o persoana periculoasa din punct de vedere sexual. Acesti termeni sunt medicali, cât si juridici. Comportamentul violatorilor este caracterizat ca fiind cauzat de o tulburare de personalitate, care devine inadecvata, antisociala si exploziva.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Abuzul Sexual.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
4 558 cuvinte
Nr caractere:
23 467 caractere
Marime:
19.91KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Psihologie
Predat:
la facultate
Materie:
Psihologie
Sus!