Sistemul de educație american

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Din cele 1.4 milioane de studenti inscrisi la studii universitare in afara tarii de origine, mai mult de o treime au ales sa studieze in SUA. De ce atat de multi studenti din toata lumea aleg colegiile si universitatile americane? C

1. Excelenta academica

SUA are unul dintre cele mai bune si mai elaborate sisteme de educatie universitara, cu remarcabile programe in toate domeniile de studiu. La nivel universitar (undergraduate level) exista programe excelente pentru disciplinele traditionale ca si pentru domeniile cu trimitere profesionala directa. La nivel post-universitar (graduate level), adesea studentii au posibilitatea sa lucreze cu unele dintre cele mai stralucite minti din domeniul respectiv. Diplomele americane sunt recunoscute in toata lumea pentru nivelul inalt de profesionalism si consistenta a cunostintelor.

2. Varietate de oportunitati educationale

Sistemul de educatie din SUA are de oferit ceva pentru fiecare. Cateva colegii si universitati accentueaza largi principii educative; unele accentueaza practica, altele formarea de deprinderi profesionale, iar altele specializeaza in domenii tehnice, arte sau stiinte sociale. Ca rezultat, daca vrei sa cauti o institutie unde sa poti studia un anumit domeniu, indiferent cat de neobisnuit sau de specific ar fi, vei avea posibilitatea de a gasi institutii si programe de inalt nivel.

3. Tehnologie de varf

Universitatile americane se disting ca fiind in linia intai in ceea ce priveste tehnologia si tehnicile educationale, dar si ca facand disponibile pentru studenti cele mai bune echipamente si resurse. Oricare ar fi domeniul ales, iti vei forma deprinderi in utilizarea tehnologiilor de ultima ora pentru obtinerea si procesarea informatiei.

4. Oportunitati pentru: cercetare, experienta in predare si specializari practice

Daca esti un student care faci studii post-universitare, vei avea sansa sa obtii experienta valoroasa in cercetare sau predare, lucruri care te vor ajuta sa-ti finantezi educatia. Aceasta componenta practica a educatiei se va dovedi foarte folositoare in cariera ta. Studentii internationali sunt dintre cei mai folositori si valorosi cercetatori si profesori din SUA pentru ca ei aduc noi deprinderi si idei in salile de curs si in laboratoare. Multe programe post-univeristare din SUA ofera traininguri care dau posibilitatea studentilor sa devina profesori asistenti sau cercetatori.

5. Flexibilitatea

Desi multe programe sunt foarte bine structurate, vei gasi in general multe cursuri la alegere. La nivelel mai inalte ale programului, vei avea posibilitatea de a ajusta cursurile si munca ta in functie de nevoile de studiu si perfectionare specifice. Cand vei alege subiecte pentru studiul independent al unei teze sau dizertatii, poti sublinia idei care sunt importante pentru tine, pentru domeniul tau si tara ta.

6. Servicii Suport pentru Studentii Internationali

Pentru cele mai multe universitati, serviciile puse la dispozitie de catre birourile pentru studentii internationali, ajuta studentii de peste hotare sa traiasca si sa invete in acest nou mediu. De la programele de orientare de la inceputul studiului, la programe de asistenta pentru graduates, vei gasi oameni din universitate si din comunitate care sunt interesati de succesul tau.

7. Viata in Campus

Universitatile americane pun la dispozitie o bogata varietate de activitati academice, culturale si sportive care adauga noi dimensiuni experientei tale profesionale si te ajuta sa-ti faci prieteni noi.

8. Educatia globala

Experienta intr-un mediu international este o remarcabila achizitie. Planurile pe termen luni ale carierei tale pot fi imbunatatite de o experienta care dezvolta increderea in sine, independenta si aptitudinile inter-culturale, atribute care sunt cerute de catre orice angajator, oriunde in lume.

9. Educatia Univeristara - Undergraduate Education

Obtinerea diplomei de licenta pentru nivelul universitar ia de regula patru ani. La cele mai multe universitati, acesti

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistemul de educatie american.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 809 cuvinte
Nr caractere:
10 388 caractere
Marime:
11.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Pedagogie
Tag-uri:
studii, educatie, elevi, studenti
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Sus!