Rezistența prin ștafete la elevii claselor primare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

ÎNTRODUCERE

Actualitatea temei.

Preocuparea omenilor pentru sănătate, pentru îngrijirea corpului, rezistenţă,forţă, a existat încă de la începuturi, când toate acestea erau necesare supravieţuirii. Formarea şi exersarea lor se realizau în activităţile zilnice de procurare a hranei (prin acţiuni motrice de alergare, aruncare, căţărare etc.) sau în dansurile cu caracter ritualic. Primele cugetări ce se referă la educaţia fizică datează din antichitate, aparţinând filosofilor Xenofon, Platon şi Aristotel. Încă din timpul acela, educaţia fizică a fost considerată o latură importantă în formarea omului, ba chiar o condiţie adezvoltării lui, exrciţiile fizice fiind practicate în şcoală. Este cunoscută preocuparea lumii antice pentru dezvoltarea armonioasă a trupului dar şi a sufletului. Ne-a rămas din cultura latină cugetarea „minte sănătoasă în trup sănătos”, iar grecii au iniţiat Jocurile Olimpice, manifestare a sportivităţii, curajului şi onestităţii. Şi în prezent este recunoscută importanţa pregătirii fizice, educaţia fizică fiind disciplină de învăţământ obligatorie în toate ciclurile de învăţământ. Privită în sens pedagogic extins, educaţia fizică este o latură sau o dimensiune educaţională integrată într-un ansamblu de laturi sau dimensiuni (intelectuală, morală, profesională, estetică) care urmăreşte dezvoltarea armonioasă a organismului, întărirea, menţinerea şi redobândirea sănătăţii, călirea organismului, formarea şi perfecţionarea priceperilor şi deprinderilor motrice, cultivarea calităţilor psiho-fizice necesare desfăşurării oricărei activităţi, muncii, exercitării profesiunilor, activităţii sportive . Actualitatea cercetării rezidă şi in nevoia de fixare a reperelor tehnologice intr-un act de formare continuă a cadrelor didactice. Intr-un timp al multiplelor schimbări sociale, cadrul didactic este pus in situaţia de a aplica un ansamblu de tehnici prin care să eficientizeze acţiunea educaţională.

Gradul de cercetare a problemei. Efectuînd cercetările de rigoare la elaborarea tezei respective am constatat că practic rămâne nestudiată problema respectivă.

Scopul cercetării: Stabilirea metpdelor de rezistenţă la elevii clasel primare în cadrul lecţiilor de educaţie fizică în ciclul primar.

Ipoteza cercetării: Dezvoltarea rezistenţei prin ştafete pentru elevii claselor primare va contribui la dezvolarea motrică a copiilor.

Obiectivele generale ale cercetării:

Definirea reperelor teoretice şi psihopedagogice de predare a educaţiei fizice în clasele primare.

Stabilirea formelor activităţilor de educaţie fizică în ciclul primar.

Studiul experienţelor elevilor şi a celor profesionale ale cadrelor didactice vizavi de activităţile de educaţie fizică în şcoala primară.

Elaborarea concluziilor metodice şi recomandărilor practice.

Metodologia cercetării a inclus metode precum:

teoretice: cercetarea teoretică a ideilor, conceptelor, tezelor, a principiilor, teoriilor;

socio-pedagogice: observarea, chestionarea, discuţia;

experimentale: experimentul pedagogic (constituit din testare, chestionare, analiză).

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rezistenta prin Stafete la Elevii Claselor Primare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
28 pagini
Imagini extrase:
28 imagini
Nr cuvinte:
6 466 cuvinte
Nr caractere:
34 614 caractere
Marime:
256.89KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Pedagogie
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Sus!