Învățare Bazată pe Proiecte

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Argument

In lumea de astăzi, oamenii pot face pentru sănătatea lor mai mult decât orice medic, spital sau progres al stiintei medicale. Datele stiintifice confirmă că deciziile pe care le luăm oră de oră, zi de zi, determină în mare măsură starea sănătăţii noastre, bolile de care suferim si, deseori, chiar momentul când vom muri.

Sănătatea e mai bună decât toate , iar pentru a ne bucura de ea trebuie să avem un stil de viaţă sănătos, un stil care să implice igiena, alimentaţia corectă, mişcarea, odihna.Formarea deprinderilor igienice începe din familie şi este continuată şi completată în grădiniţă şi şcoală.

Parcurgem o etapa de transformări dramatice, in care, cu mic, cu mare, încercăm să ne aliniem la standarde occidentale. Si, dacă in alte domenii se pare că avem unele dificultăţi, in privinta bolilor de care suferim putem spune că am intrat deja in Occident. Cel putin aşa reiese din datele statistice disponibile, care evidenţiază ponderea majora pe care “bolile civilizatiei”(afectiunile cardiovasculare, obezitatea, cancerul, diabetul zaharat, osteoporoza etc.) o au in morbiditatea şi mortalitatea de la noi din tara.

Acelaşi lucru se poate spune si despre obiceiurile alimentare ale românilor (precum si despre oricare alt aspect al stilului de viata), care, chiar daca nu sunt la fel de sofisticate ca ale celor de peste ocean, ridică aceleaşi probleme pentru sănătate, dacă nu chiar mai serioase uneori. Oamenii depăşesc măsura in tot ceea ce fac: mănâncă prea mult, beau prea mult, fumează prea mult, cheltuiesc prea mult, petrec prea mult. “Moderatia” a devenit un concept la fel de popular ca si “sanatatea totala”.

Adevarul fundamental este ca echilibrul, cumpatarea nu numai in ceea ce mancam, ci in intregul nostru stil de viata, este cheia care ne deschide calea catre sanatatea si fericirea de durata.

Stilul de viata sanatos, echilibrat si consistent constituie o veritabila reteta utila pentru prevenirea si tratarea celor mai teribile amenintati la adresa sanatatii si vietii omului modern. Este motivul pentru care o recomandat oricarui om interesat, mai ales ca nu are efecte secundare sau contraindicatii.

Întrebare esenţială:

Cum putem să ne menţinem sănătoşi?

Perioada: februarie-martie ( 3 săptămâni )

Locul: Liceul Teoretic Bartok Bela

Clasa: a V-a + indirect clasele gimnaziale

Profesor coordonator:

COMPETENŢE VIZATE:

Colectarea de informaţii utilizând surse variate în scopul documentării

Identificarea problemelor şi situaţiilor problemă din lumea înconjurătoare

Justificarea explicaţiilor şi soluţiilor la probleme şi situaţii problemă

Utilizarea TIC în culegerea informaţiilor şi datelor

Utilizarea TIC în prelucrarea şi prezentarea datelor

Valorificarea experienţelor dobândite în asigurarea calităţii vieţii

Cooperarea cu ceilalţi în rezolvarea de probleme .

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Invatare Bazata pe Proiecte.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
1 358 cuvinte
Nr caractere:
10 152 caractere
Marime:
64.96KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Pedagogie
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Sus!