Consiliere în carieră a adulților

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Procesul de consiliere in cariera se refera la asistarea din partea unor specialisti a persoanei in cauza in momentele importante ale traseului sau profesional si educational, prin oferirea de informatii concise si sustinerea sa in luarea acelor decizii care ii influenteaza evolutia ulterioara in cariera.

Momentele in care procesul de consiliere in cariera a adultilor joaca un rol foarte important este atunci cand acesta isi schimba statutul profesional, respectiv, trecerea in somaj, reconversia profesionala sau avansarea.Consilierea in cariera implica in multe cazuri oferirea de alternative ce au ca scop atingerea unor obiective ale carierei stabilite intr-un mod realist. Principiile unui serviciu de consiliere in cariera sunt determinate de modelul de abordare a orientarii privind vocatiile individului.

Desi ar fi normal ca oamenii sa apeleze la diferite tipuri de consiliere si orientare in cariera sau alte tipuri de sprijin mai ales in momentele de trazitie din viata lor acest lucru nu se intampla de cele mai multe ori. Activitatea de consiliere in cariera a adultilor este un ansamblu complex de structuri existente si servicii oferite. Personalul calificat in tehnici de consiliere in cariera are ca rol oferirea unei game diverse de servicii adresate diferitelor categorii de indivizi ce au in comun apartenenta la anumite intervale de varste sau anumite categorii de experiente privind cariera.Activitatea de consiliere in cariera a adultilor este una dintre masurile active ca are in primul rand rolul de a reduce impactul negativ al schimbarilor de sistem ce au loc in randul fortei de munca ocupate.

Bibliografie:

Dr. Mihai Jigau ,Petre Botnariuc

Mihaela Chiru,Speranta Cirlea

Diana Ghinea,Angela Musca

Dr. Luminita Tasica

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Consiliere in cariera a adultilor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 249 cuvinte
Nr caractere:
7 044 caractere
Marime:
21.49KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Pedagogie
Tag-uri:
adulti, cariera
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Sus!