Acționarea Electrica a Vinciurilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Acționarea electrică a vinciurilor de incărcare

Generalități :

Vinciurile de încărcare şi macaralele navale sunt destinate, în principal, pentru lucrările de încărcare – descărcare la bordul navelor.

În construcţia navelor moderne se urmăreşte creşterea rentabilităţii exploatării navei care se obține în principal prin reducerea duratei de staționare în porturi pentru opertații de încărcare – descărcare și micşorarea duratei de deplasare între două porturi prin sporirea vitezei de marş. Navele de mărfuri și cele în perspectivă ajung la viteze de 22 Nd și se preconizează pentru viitor de 30 – 32 Nd.

Dotarea navei cu instalaţii moderne de încărcare-descărcare care să ducă la scurtarea durateiacestor lucrări, constituie calea principală de mărire a eficienţei economice a navei, avându-se în vedere că pentru o navă comercială 1/3 până la 2/3 din perioada de exploatare reprezintă timpul lucrărilor de încărcare - descărcare.

Mecanismele de încărcare - descărcare se caracterizează prin existenţa unui număr mare deregimuri de lucru şi funcţionează cu sarcini şi viteze care se repetă ciclic. Durata unui ciclu constă din perioadele în care mecanismul funcţionează şi din pauze. Durata pauzelor depinde de rapiditatea prinderii şi desprinderii încărcăturii şi variază în limite foarte largi. Gama de viteze a acestor mecanisme trebuie să fie foarte mare întrucât, pe de o parte, vitezele mari scurtează durata ciclului, iar vitezele mici permit așezarea fara socuri a încărcăturii.

Pe baza datelor referitoare la regimurile de funcţionare ale mecanismelor de încărcare - descărcare se pot determina caracteristicile optime de viteză şi parametrii regimurilor cărora trebuie să le corespundă acţionarea electrică.

Clasificare:

Mecanismele navei cu acţionare electrică pentru manevrarea greutăţilor pot fi clasificate după:

- destinație

- tipul mecanismului de transmisie

- sistemul de comandă

- felul curentului.

În funcţie de destinaţie, după caracterul operaţiei îndeplinite, se împart în:

- vinciuri de încărcare şi macarale pentru mărfurile generale, adică mărfuri transportate în pachete sau paleţi (baloţi), rulouri, cutii, saci, butoaie şi de asemenea cherestea, laminate şi mărfurisub formă de pulberi (cărbune, minereu ş.a.);v

- vinciurile de încărcare şi macaralele pentru operaţii speciale: ridicare şalupe sau bărci desalvare, ridicare scară de bord, remorcare, ridicare traulere, ascensoare etc

După tipul mecanismului de transmisie se împart în:

- vinciuri de încărcare

- macarale cutransmisie mecanică

- macarale cu transmisie hidraulică.

După sistemul de comandă mecanismele navale de încărcare se împart astfel:

- comandă directă prin controler;

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Actionarea Electrica a Vinciurilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
1 750 cuvinte
Nr caractere:
9 460 caractere
Marime:
304.33KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Organe de mașini
Predat:
la facultate
Materie:
Organe de mașini
Profesorului:
Butoi Sevastian
Sus!