Tehnici de Promovare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Canale de comunicare

Pentru a transmite mesajele există două tipuri de canale de comunicare: personale şi impersonale. Prin canal de comunicare se înţelege orice mijloc întrebuinţat de emiţător pentru a transmite un mesaj la receptor. Canalele pot fi clasificate în aceste două categorii, în funcţie de două criterii: controlul pe care îl poate deţine emiţătorul asupra canalului şi de caracterul personal sau impersonalal comunicării.

Canalele de comunicare personală sunt mai eficiente în ceea ce priveşte schimbarea atitudinii consumatorilor şi decizia de cumpărare. Este situaţia forţei de vânzare, spre exemplu. Comunicarea personală prezintă şi anumite limite: poate fi destul de costisitoare şi nu se pot stabili prea multe contacte de acest fel.Multe firme devin din ce în ce mai conştiente de puterea “conversaţiei”deţinută de canalele de comunicare personală. Trebuie făcută o distincţiesuplimentară între canalele “specializate” şi canalele sociale, pentru că pot fi folosite cu succes toate aceste canale.

Canalele de comunicare impersonale sunt formate din mijloace caretransmit mesajele fără a folosi contactul direct şi fără obţinerea reacţiei inverse areceptorului. În această categorie se includ principalele mijloace de comunicare,cum sunt: tipăriturile, posturile de radio sau televiziune, sau mijloacele deexpunere exterioara (publicitatea exterioara). Tot în această categorie pot fiincluse şi evenimentele – manifestări organizate cu scopul de a transmiteanumite mesaje unui auditoriu vizat (prezentările de modă precum şi alteevenimente de relaţii publice).

„Comunicaţiile de marketing ale unei firme”, de cele mai multe ori cunoscute sub denumirea de comunicare promoţională sau mix promoţional (deşi ele se pot referi la toate elementele mixului de marketing), constau dintr-ocombinaţie specifică de instrumente de publicitate, vânzare personală, promovare a vânzărilor şi relaţii publice, toate acestea fiind utilizate pentru îndeplinirea obiectivelor de marketing. Dacă în cazul comunicării prin produs, preţ sau distribuţie se poate vorbide o comunicare „neintenţionată” şi mai mult non-verbală, în cazul variabilei promoţionale, însă, se poate vorbi de o comunicare „intenţionată”, iar scopul principal îl constituie creşterea volumului de vânzări.Comunicarea “de vânzare” sau comunicarea promoţională presupunedesfăşurarea mai multor activităţi (denumite şi instrumente de promovare), care pot fi clasificate, după cum urmeaza.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnici de Promovare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 682 cuvinte
Nr caractere:
9 106 caractere
Marime:
109.37KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Negociere
Predat:
la facultate
Materie:
Negociere
Sus!