Koelner România

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Koelner Romania – gestionarea importului si distributiei de materiale de constructii prin implementarea sistemului integrat SeniorERP (Enterprise Resource Planning).

Firma Koelner Romania SRL a fost infiintata in anul 2001, ca sucursala a concernului Koelner SA – Polonia, avand ca obiect principal de activitate importul si distributia in Romania de elemente de fixare si unelte utilizate cu precadere in constructii.

Sistemul de distributie este combinat, folosindu-se canalele cu distribuitori locali in fiecare judet si distributia directa la retelele de hypermarketuri de bricolaj. Printre clientii principali se numara: Bricostore SA, Mr. Bricolage, Ceresit, Arabesque, Isopor, Free Star, Pro Confort, Real Construct. Numarul total de clienti este de peste 800, din care jumatate sunt clienti permanenti.

Firma a functionat in perioada 2001 – 2005, folosind cu succes un program de gestionare a datelor numit DataBase, dar la bilantul final din decembrie 2005, se confrunta cu o serie de probleme economice, parametrii financiari fiind sub asteptari.

Dupa o analiza mai detaliata, s-a descoperit cauza acestei probleme: sistemul DataBase, care era depasit. Programul folosit nu asigura integrarea proceselor de afaceri si nu oferea posibilitatea urmaririi conditiilor comerciale avute cu partenerii. Din analiza de risc, se putea deduce un grad mare de pericol de business, in cazul in care softul folosit initial nu mai beneficia de suport.

In urma analizelor detaliate s-a observat ca in urma influentelor negative generate de evolutia cursului valutar (preturile de vanzare fiind tinute in RON), precum si lipsei de control a preturilor de vanzare in relatia cu hypermarketurile (comenzile erau introduse asa cum erau primite prin fax, nefiind practic ca pentru fiecare produs din fiecare comanda sa fie verificat pretul din contract, datorita volumului foarte mare de comenzi), profitul din activitatea operationala era puternic afectat.

Datorita complexitatii receptiei fizice si a calculului costurilor marfurilor, datorate numarului foarte mare de repere dintr-o livrare externa, se pierdeau vanzari importante in timpii morti dintre sosirea marfii si momentul in care aceasta era efectiv disponibila spre vanzare.

La intrunirea consiliului de administratie, s-au elaborat punctele care trebuiau inbunatatite:

- cresterea gradului de satisfactie a clientilor

- schimbarea structurii organizationale, de la structura ierarhica fixa pe verticala la o structura orientata pe procese

- integrarea completa a proceselor companiei si orientarea acesteia catre activitatile cu valoare adaugata.

Cerinte:

1. Propuneti si prezentati un soft performant care poate rezolva problemele Koelner Romania.

2. Aratati in ce fel a imbunatatit activitatea firmei softul ales.

Cerinta 1

In noiembrie 2005, firma Senior Software a dezvoltat programul SeniorERP (Senior Resource Planning), folosit cu succes de numeroase societati comerciale precum: SensiDent SA (comert exterior de aparate dentare), Cubic SA (import de articole de pescuit) etc.

SeniorERP Suite este o solutie de tip ERP Bussines & Management, adaptata analizelor economico-financiare complexe si compatibila cu facilitati de tip e-commerce. Sistemul permite o urmarire in timp real a activitatii companiei, in regim multi-user (acces pe baza de parole pe multiple nivele) si multi-valuta (reevaluari multiple). Solutia standard ofera posibilitatea efectuarii de analize pe bugete si centre de cost, rapoarte specifice de gestiune, unelte speciale de analiza si rapoarte precum si facilitati de export catre diverse formate larg raspandite.

Aplicatia este construita pe o arhitectura multi-tier (client – server aplicatie – server baze date) fiind optimizata pentru interconectare prin Internet. Datorita sistemului de compresie a datelor aplicatia poate rula si pe conexiuni putin performante (tip dial-up sau GPRS), posibile a fi folosite de sucursale mici sau agenti mobili din teritoriu.

Observații:

A fost prezentat in cadrul facultatii de Relatii Economice Internationale, in semestrul I din anul II, la materia Negocieri Comerciale Internationale

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Koelner Romania.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
6/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 734 cuvinte
Nr caractere:
11 280 caractere
Marime:
33.61KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Negociere
Predat:
la facultate
Materie:
Negociere
Profesorului:
Irina Iamandi
Sus!