Comportamentul în Relatiile cu Partenerii de Afaceri din Franta

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In politica, dar si in afaceri, francezilor le place sa fie independenti (uneori nonconformisti) si le pot parea frustranti americanilor, japonezilor si deopotriva europenilor.

Francezii traiesc intr-o lume a lor, care are drept centru Franta. Sunt cufundati in propria lor istorie si tind sa creada ca Franta a stabilit regulile unor notiuni ca: democratie, justitie, guvern si sisteme legale, strategie militara, filosofie, stiinta, agricultura, vinicultura, specialitati culinare si viata de societate in general. Alte popoare au reguli diferite si au multe de invatat pana sa ajunga sa procedeze corect.

Francezii nu stiu practic nimic despre multe alte tari, deoarece sistemul lor de educatie ii invata putine despre istoria sau geografia popoarelor mici sau care au apartinut altor imperii decat al lor.

Atitudinea lor generala fata de straini este destul de placuta, nici pozitiva, nici negativa. Ei vor face afaceri cu dvs, daca aveti un produs bun sau in cazul in care cumparati ceva, insa vor avea la inceput o atitudine oarecum condescendenta. Daca nu vorbiti franceza si pareti sa fiti anglofon, pentru ei nu e de bun augur.

Nu va considera egalul lor. Puteti sa fiti mai bun sau mai slab, dar sunteti diferit. Francezii, ca si japonezii, considera ca sunt unici si nu se asteapta sa fiti vreodata in stare sa va conformati in totalitate standardelor lor.

Pentru a obtine ceea ce e mai bun din negocierea cu francezii, trebuie sa le studati psihologia si tacticile aplicate in tranzactiile comerciale. Ei abordeaza procesul de negociere intr-o maniera pur franceza, care include urmatoarele caracteristici:

1) Se prezinta la intalniri intr-o tinuta oficiala, acestea fiind pentru ei niste ocazii oficiale.

2) Se folosesc numele de familie si introducerile ceremonioase, iar ocuparea locurilor se face ierarhic. Cand tratati cu francezii, trebuie sa va purtati mult mai protocolar decat de obicei, manifestand o politete aproape exagerata fata de directorii francezi. Francezilor le trezeste banuieli atitudinea prietenoasa inca de la inceputul discutiei si nu agreeaza tutuirea, scoaterea sacourilor si dezvaluirea unor detalii personale sau familiale.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comportamentul in Relatiile cu Partenerii de Afaceri din Franta.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 144 cuvinte
Nr caractere:
6 293 caractere
Marime:
6.98KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Negociere
Predat:
la facultate
Materie:
Negociere
Sus!