Orchestra simfonică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Orchestra simfonica

1)Instrumente cu coarde si arcus:

Vioara este un instrument muzical cu coarde şi arcuş. Coardele sunt acordate în cvinte perfecte şi sunt întinse peste una din feţele unei cutii de rezonanţă, vibrând atunci când arcuşul este tras peste ele sau când sunt ciupite.

Comparativ cu celelalte instrumente cu coarde şi arcuş (viola, violoncelul şi contrabasul), vioara este cel mai mic instrument şi generază sunetele cele mai înalte.

Alţi termeni populari folosiţi pentru vioară sunt: violină, scripcă, diblă, lăută sau regional ceteră.

Persoana care cântă la vioară se numeşte violonist sau lăutar. Persoana care construieşte sau repară o vioară se numeşte lutier.

Viola este un instrument muzical cu coarde, la care execuţia se face, în mod obişnuit, cu arcuşul. Viola modernă foloseşte patru corzi, acordate în cvinte perfecte. Viola este al doilea membru al familiei viorii, având un sunet mai grav decât vioara şi mai acut decât violoncelul. Instrumentistul care cântă la violă se numeşte violist.

Violoncelul este un instrument muzical cu coarde şi arcuş din familia viorii (situat ca dimensiuni şi ambitus între violă şi contrabas). În mediul folcloric românesc, violoncelul este numit broancă sau gordună; în perioada interbelică, instrumentul era cunoscut în România şi sub denumirea de cello (împrumut din limba engleză). Interpretul la violoncel se numeşte violoncelist.

Contrabasul este cel mai mare instrument muzical cu coarde şi arcuş cu o largă răspândire Raportat la notarea în partitură, sunetul contrabasului este cu o octavă mai jos decât cel al violoncelului. Cel mai adesea, la contrabas se cântă cu mâna stângă pe tastieră, iar mâna dreaptă trage arcuşul peste corzi sau le ciupeşte cu degetele (tehnică numită pizzicato).

Harpa este instrument muzical care are coarde întinse vertical şi paralele cu una dintre laturile unui cadru triunghiular. Face parte din categoria instrumentelor cu coarde ciupite.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Orchestra Simfonica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
1 093 cuvinte
Nr caractere:
5 609 caractere
Marime:
374.17KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Muzică
Predat:
la facultate
Materie:
Muzică
Sus!